van der Horst

12H Italy-Mugello: Voorbeschouwing van de organisatoren

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
Na het grote succes van de eerste editie in maart van dit jaar wordt het ‘Autodromo Internazionale del Mugello’ opnieuw gastheer voor de Hankook 12H ITALY-MUGELLO. De tweede aflevering van de twaalfuursrace voor toerwagens, GT’s en 24H Specials vindt plaats op 13 en 14 maart 2015. Het is tevens de tweede wedstrijd van de 24H SERIES powered by Hankook 2015. “Met alle positieve reacties die we na de race van dit jaar hebben ontvangen, is het niet meer dan logisch dat we ook in 2015 naar Mugello terugkeren”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).
  • STX Motorhomes
De eerste editie van de 12H ITALY-MUGELLO werd door teams, rijders en de organisatie als een groot succes beoordeeld. De race trok een sterk deelnemersveld met inschrijvers uit vele landen en in de diverse klassen was er sprake van een spannende strijd. Het uitdagende circuit van Mugello, prachtig gelegen in de heuvels van Toscane, was bij rijders geliefd. Velen maakten ook gebruik van de gelegenheid om deelname aan de race te combineren met een bezoek aan de vele bezienswaardigheden in de regio, inclusief de nabijgelegen stad Florence. Voor echte autosportliefhebbers mocht natuurlijk een ronde over het oude stratencircuit van Mugello inclusief de Futapas, ook bekend uit de Mille Miglia, niet ontbreken. De aangename temperatuur, het heerlijke eten en alle andere goede dingen die Italië te bieden heeft droegen bij aan het plezier. Passend bij de Italiaanse race ging de overwinning naar het Ferrari-team AF Corse met de 458 Italia GT3.

Uiteraard is het reglement voor alle wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook identiek, zodat teams bijvoorbeeld kunnen deelnemen met de auto’s die ze ook tijdens de Hankook 24H DUBAI inzetten. Het transport terug vanuit Dubai komt ruim op tijd weer aan, zodat teams volop tijd hebben om de auto’s voor de Italiaanse race voor te bereiden. Er geldt één tarief als inschrijfgeld voor alle klassen. Desgewenst kan CREVENTIC zorgen voor catering op het circuit voor rijders, teamleden en gasten.

Net als dit jaar wordt de race opnieuw in twee delen opgesplitst: de eerste drie uur van de race worden op vrijdagmiddag verreden, waarna op vrijdagavond en in de nacht een parc-fermé-regeling geldt. De laatste negen uur vinden op zaterdag plaats, gevolgd door de prijsuitreiking. De ervaring van dit jaar heeft geleerd dat dit zorgt voor een ontspannen sfeer, waardoor iedereen van het evenement kan genieten. Commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans, is ook gepland voor de Hankook 12H ITALY-MUGELLO Meer informatie over de Hankook 12H ITALY-MUGELLO en de andere wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 5 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Italy.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons