van der Horst

12H Sebring: Alpine start vanaf pole

Alpine Elf Team - Alpine A480-Gibson
Alpine Elf Team - Alpine A480-Gibson
Gisterenavond werd in Sebring de kwalificatie voor de 1000 Miles of Sebring afgewerkt en het is Alpine dat straks vanaf pole start. Nicolas Lapierre hield de Glickenhaus 007 LMH van Olivier Pla achter zich met een riant verschil van 1,3 seconden. Op de tweede startrij vinden we de eerste Toyota, maar wel na de AF Corse Oreca LMP2, waar Nicklas Nielsen verrassend de pole in de klasse pakte.
  • Hamofa Performance
Dat het een pak sneller ging in de kwalificaties dan eerder op de week in de vrije sessies bleek uit de tijden, gezien de Alpine maar liefst een seconde sneller was tegenover de tijden in de vrije trainingen, terwijl ook de Glickenhaus een gevoelige verbetering kende. Toyota blijft maar achterop hinken en kon zich bij de prototypes pas als vierde en zevende kwalificeren. In LMP2 ging de pole dan verrassend naar AF Corse. Nielsen bleef allereerst de Toyota van Brendon Hartley voor om dan ook de twee pro-wagens van United Autosports USA voor te blijven. WRT reed richting een achtste en negende plaats algemeen.

Bij de GT's is realiseerde Porsche een één-twee in GTE Pro. Michael Christensen zette de snelste tijd neer voor teamgenoot Gianmaria Bruni. De Corvette kwam er nog het dichtste bij, al moest Nick Tandy wel een halve tel toegeven op de polesitter. In GTE Am was het Ben Keating die de TF Sport Aston Martin richting pole hees, terwijl de wagen van Sarah Bovy zich als negende kwalificeerde. Om 17 uur vanavond start de 1000 Miles van Sebring.

Foto: Alpine Racing  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons