van der Horst

12H Spa: RedAnt Racing behaalt zeer sterk resultaat tijdens Belgische manche van 24H Series

RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing sloeg afgelopen weekend zijn tenten in de Belgische Ardennen op. Op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps was het immers tijd voor de tweede Europese manche van de 24H Series, met een race over 12 uur, verdeeld over tweemaal zes uur, op zaterdag en zondag. Na een bijzonder uitdagende en complexe race won het team van de familie Redant de klasse 992 / Am en ook de zilveren medaille in de klasse 992 was voor het team met de snelle mier in het logo. De volgende uitdaging volgt alweer deze week, met de opener van het Belcar Endurance Championship, waar RedAnt Racing opnieuw twee Porsche 992 GT3 Cup inzet.
Het werd geen makkelijke wedstrijd in de Ardennen, niet in het minst vanwege het typische, wispelturige weer in het zuiden van ons land. RedAnt Racing deed het in die omstandigheden met twee Porsche 992 GT3 Cup, waarbij Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe de Breucker in de wagen met startnummer #903 plaatsnamen en Philippe Wils, John De Wilde en Sam Dejonghe het samen in de Porsche met startnummer #904 deden. Na de kwalificaties vonden we de #903 op de tweede startplaats en de #904 mocht als zevende Porsche en vijfde in de klasse 992 / Am vertrekken. 
 
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Tijdens het eerste deel van de race speelden de weergoden onverwacht een voorname rol, “maar zoals steeds was de opdracht om vooraan te blijven postvatten”, vertelden de broers Redant op zaterdagavond. “Het eerste deel van zo’n 12-uurswedstrijd in twee delen, beslist nog niet over wie zal winnen, maar wel over wie geen kans op succes meer maakt. We hebben met beide wagens algemeen aan de leiding gelegen en dat op de natte piste. We deden dat niet voor enkele ronden, maar geruime tijd. We waren bovendien bij de snelste wagens van het hele startveld en dat in combinatie met perfect werk van de strategen en de technische crew van het team. Het doel was om met frisse banden en voldoende brandstof het eerste deel van de race te beëindigen en dat in een goede positie en dat is gelukt.
 
Sterk werk
 
Op zondag bleef het tegen alle verwachtingen in dan weer volledig droog en de race ging aan een hoog tempo en met de nodige incidenten verder. De beide Porsche van RedAnt Racing liepen als Zwitserse horloges.
 
In de #904 reden John De Wilde en Philippe Wils mee in het tempo van veel Pro-rijders en Sam Dejonghe reed zelfs twintig minuten aan de leiding van het algemene klassement.
 
John De Wilde: “Voor mij was het een bijzonder moment, met name de eerste race na mijn ongeval in Barcelona in 2022. Het was ook mijn eerste race met het team van Bert Redant en zijn echtgenote Inge. We behaalden een bijzonder mooi resultaat… Niet alleen wonnen we onze sterk bezette klasse 992 / Am, maar we werden ook nog eens negende in de algemene uitslag en dat in een veld met meer dan vijftien GT3-wagens! Ik wil mijn teamgenoten Philippe (Wils) en Sam (Dejonghe) bedanken voor hun fantastisch werk en vooral ook alle medewerkers van het team.
 
Incident en Code 60 houden jonge wolven van zege
 
Ook de jonge wolven van de #903 mochten naar het podium, want zij werden na een zeer mooie sportieve strijd knap tweede in de klasse voor de Porsche 992 en zesde algemeen!
 
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Kobe de Breucker: “We hebben gevochten als leeuwen en twee uur voor het einde hadden we een volledige ronde voorsprong op de naaste achtervolgers. Echter wij hebben de pech gehad om vlak voor een neutralisatie ‘Code 60’ een pitstop en tankbeurt uit te voeren, daar waar onze directe concurrenten tijdens die Code 60 hun stop maakten. Dat is iets wat je niet in de hand hebt… Het gevolg daarvan was dat een ronde bonus veranderde in een achterstand van 47 seconden. Op enkele minuten van het einde bedroeg dat verschil nog amper een handvol seconden, een peulschil na 12 uur racen. Bovendien reden we tijdens die achtervolging ook de snelste rondetijd van alle Porsche 992 GT3 Cup. Maar dit was een harde en intense race en ik denk dat we desondanks tevreden mogen zijn met het resultaat, zeker omdat we een goede zaak in het kampioenschap doen.” 
 
De volgende afspraak voor RedAnt Racing is de openingsmanche van het Belcar Endurance kampioenschap en die vindt op 13 en 14 mei op Circuit Zolder plaats. Meer daarover later deze week.

RedAnt RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 8 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons