van der HorstTotal 24 Hours of Spa

19-jarige Munster boekt eerste zege

Grégoire Munster
Grégoire Munster
De 19-jarige Grégoire Munster heeft de Rallye Hivernal du Dévoluy op zijn naam geschreven. Het was pas zijn tweede rally in een R5-wagen en een eerste ontmoeting met de Skoda Fabia R5 in winterse omstandigheden.
Lang heeft Grégoire Munster niet moeten wachten op zijn eerste algemene overwinning. De zoon van Bernard Munster boekt in zijn tweede jaar al een mooie winst door dit weekend de Rallye Hivernal du Dévoluy op zijn naam te schrijven. Die rally wordt door sommigen gebruikt als voorbereidingswedstrijd op de Monte-Carlo.

Munster verraste vriend en vijand door zaterdag de eerste leider te worden, maar moest even later Mathieu Margaillan laten voorgaan. Een slechte bandenkeuze en een tijdstraf van 20 sec gaven zijn kansen op winst een stevige deuk maar het jonge talent vocht terug en haalde het met 1.8 seconden op Margaillan. De laatste proef werd geneutraliseerd.

Munster legde een opvallend parcours af de voorbije twee jaar. Dit jaar won hij met vier overwinning de Juniortitel in België. Hij werd ook vice-kampioen in de Adam Cup in Duitsland en boekte drie overwinningen. 

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 16 december 2018.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons