van der Horst

20 wagens voor seizoensopener - crashes bij testsessies

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
De organisatoren van de Belcar hebben een eerste deelnemerslijst vrijgegeven voor de seizoensopener morgen, zondag. Op de lijst prijken 20 wagens, waaronder vijf proto's. Vier daarvan zijn Norma's, waarbij enkel Krafft Racing niet opteert voor een Turbo-krachtbron. Er tekenen 6 911's present in Belcar 2, terwijl Belcar 3 gestoffeerd wordt door twee Lamborghini's, een McLaren en de BMW i8. Slechts één "echte" GT4 aan de start, Koen De Wit in diens BMW M4, en ook Belcar 5 en 6 ogen mager met respectievelijk 3 en 1 wagen(s).
Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Eerder vandaag waren er testsessies, waarbij reeds enkele klappers te noteren vielen. Onder andere de Totaalplan Racing Lamborghini ging de muur in en ook de nieuwe Porsche van de familie Redant kwam in aanraking met de muur. De sessies moesten dan ook enkele malen worden stilgelegd, al werden er geen tijden bekendgemaakt. De organisatie stuurde ook de kalender bij en voert ook een schrapresultaat in. Van de negen wedstrijden, mogen de deelnemers één resultaat laten vallen, waarbij er in de 24 Uur van Zolder driemaal punten te verdienen zijn en er tijdens de DTM in Assen twee races worden verreden. Met de invoering van een schrapresultaat komt men tegemoet aan de commentaar van enkele rijders en teams die bij de seizoensopener niet konden aanwezig zijn. De aangepaste kalender vindt u hieronder terug.

Morgen staat er om 10u30 een kwalificatiesessie gepland, terwijl de startlichten doven om 14u30. De race live volgen, kan hier.

De volledige deelnemerslijst kan u hier bekijken.

Kalender Belcar Endurance Championship 2020

8-9 augustus: Belcar Race Day (Zolder - 180 min)
4-6 september: Assen DTM (1 x 60 min & 1 x 180 min)
3-4 oktober: Zolder American Festival NASCAR (180 min)
17 oktober: Zolder DTM (120 min)
18 oktober: Zolder DTM (120 min)
5, 7-8 november: 24 Hours of Zolder (24u)

Foto's: Ronald Janssens
 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 8 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belcar Race Day.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons