van der Horst

24H Le Mans: Kazuki Nakajima fit verklaard voor Le Mans testdag

Kazuki Nakajima
Kazuki Nakajima
Eind april liep Kazuki Nakajima bij een crash in de eerste vrije training voor de 6H of Spa een gebroken ruggewervel op. Lange tijd zag het er naar uit dat landgenoot en reserverijder Kamui Kobayashi zou invallen, maar Nakajima herstelde wonderwel en is vandaag geschikt om te rijden verklaard door FIA dokter Dr Jacques Tropenat. Nakajima zal nu deelnemen aan de testdag morgen, zondag, waarna een finaal oordeel over een deelname aan de 83e editie van de 24 Heures du Mans geveld zal worden.
  • Hamofa Performance
Toyota Racing in Le Mans 2014
Toyota Racing in Le Mans 2014
De dag na de crash vertelde Toyota Racing teamdirecteur Rob Leupen aan Autosport.be dat het een klein wonder zou zijn als Kazuki Nakajima fit zou geraken voor Le Mans. In één adem orakelde de Nederlander evenwel dat wonderen de wereld nog niet uit zijn en enkele weken geleden bevestigde TMG-perschef Alastair Moffitt aan Autosport.be dat de Japanner goede progressie boekte. De behandeling van Nakajima in het Sint-Elisabeth ziekenhuis in Verviers, het hospitaal in Nice en van de dokter en fysio van het team lijken nu inderdaad zijn vruchten afgeworpen te hebben; zo bevestigde ook een dankbare Nakajima zelf. 

Toyota TS040 Hybrid
Toyota TS040 Hybrid
"Ik wil een groot dankwoord uitspreken aan alle mensen van de medische staf die me geholpen hebben om zo snel terug te keren. Niet enkel zij in Verviers en Nice, maar ook teamdokter Bruno Franceschini en onze fysio Beppe Sebastiani. Ik ben echt dankbaar. Mijn passie voor Le Mans heeft me geholpen me te motiveren, zelfs meteen na het ongeval toen het onwaarschijnlijk leek dat ik zou rijden in Le Mans dit jaar. Ik ben zo blij dat mijn Le Mans-droom voor 2015 nog steeds levende is en ik kan niet wachten om morgen terug in de wagen plaats te nemen bij de test."

Foto: Toyota Motorsport GmbH & Arne Simons  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons