van der Horst

6H Spa: Zware crash van Kazuki Nakajima in eerste vrije training (UPDATE)

#1 Toyota TS040 Hybrid
#1 Toyota TS040 Hybrid
De kletsnatte eerste vrije training werd vanmiddag in Spa opgeschrikt door een zware crash van Kazuki Nakajima in Les Combes. De sessie werd, na een klein uur, stilgelegd en het duurde even voor de Japanner uit zijn gehavende Toyota #1 kwam. Gelukkig bereikte ons al snel de boodschap dat hij ok was en alleen voor een paar routinecontroles overgebracht werd naar het hospitaal.
  • St. Paul
De #8 Audi liep vooral achteraan schade op
De #8 Audi liep vooral achteraan schade op
Nakajima was net in een snelle ronde aanbeland, terwijl de Audi #8 met Oliver Jarvis achter het stuur in een out-lap zat. De Toyota zag de langzamere Audi echter te laat in de remzone van Les Combes door het vele opspattende water, en bovendien maakte één van de LMP2-wagens ook net plaats voor de aankomende Toyota. De Japanner knalde achterin de Audi, maar de schade zou al bij al meevallen voor beide wagens, die we normaal gezien dus om 16u30 al terug zien voor de tweede vrije training.

UPDATE: De Toyota TS040 Hybrid #1 komt vandaag niet meer in actie en zal opnieuw opgebouwd worden rondom een reserve monocoque. Nakajima komt dit weekend ook niet meer in actie, Sébastien Buemi en Anthony Davidson zullen de Toyota alleen besturen.

Een uitgebreid verslag van de eerste sessie kan u hier terugvinden.

Foto's: Arne Simons & Niels Vaeck



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons