van der Horst

24H Le Mans: Testdag: Nick Heidfeld: "Geen ideale voorbereiding"

#13 Rebellion R-One
#13 Rebellion R-One
Nick Heidfeld moest vandaag in de #12 Rebellion Racing R-One niet zoveel tijd toegeven op de Toyota's maar spreekt toch niet van een ideale voorbereiding. "We komen net van een test in Le Castellet waar we slechts enkele ronden konden afwerken. Er zijn wat probleempjes met de auto, maar niets dat ons echt kopzorgen bezorgt. Aan de andere kant hebben we wel geen deftige uithoudingstesten kunnen doen."
"Laat ons dus hopen dat onze auto even betrouwbaar is als vorig jaar. Je moet weten dat zowel de motor als de versnellingsbak nieuw zijn. De motor heeft wel al wat kilometers afgelegd in andere wagens dan de onze, maar het blijft allemaal toch een stap in het onbekende als je vergelijkt met voorgaande jaren. Anderzijds reden we vorig jaar met onze gloednieuwe auto alleen in Spa en werd het voor ons alsnog een mooie editie van de 24 uren van Le Mans met een vierde plaats."

"Het ware natuurlijk beter als we vandaag in droge omstandigheden hadden kunnen testen, we konden uiteindelijk niet zoveel ronden afwerken. We hebben eigenlijk een dag met constant hetzelfde weer nodig om wat dingetjes uit te proberen met de set-up."

Foto: Racing Internaional Photography



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons