van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Ferrari palmt eerste startrij in

Ferrari 499P
Ferrari 499P
Ferrari slaagde er in de vooravond in om de eerste startrij voor de 24 Uur van Le Mans te monopoliseren. Antonio Fuoco reed in de #50 een sensationele 3:22.982 en was daarmee bijna acht tienden van een seconde sneller dan teamgenoot Alessandro Pier Guidi (#51). De Toyota #8 van Brendon Hartley reed de derde tijd maar Felipe Nasr (Porsche #75) wrong zich tussen de beide Japanse bolides doordat de laatste snelle ronde van Kamui Kobayashi (#7) werd geschrapt.
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
De zesde tijd was voor de Cadillac #2 van Earl Bamber, voor de Porsche #5 van Fred Mackowiecki. Thuisrijder Sébastien Bourdais kende pech, hij had met nog vijf minuten op de klok een derde plaats in handen maar parkeerde opeens de Cadillac #3 in de tweede chicane. Eerst leek er niets aan de hand maar de wagen vatte plots vuur waardoor de sessie werd stilgelegd. De schade leek nog mee te vallen maar de Fransman zag wel zijn beste tijd geschrapt voor het veroorzaken van de onderbreking. Hij werd als achtste en laatste geklasseerd.

Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
De pole in LMP2 was voor Paul-Loup Chatin (Idec Sport #48), Pietro Fittipaldi (Jota #28) deed na het hervatten van de sessie nog een gooi naar de pole maar strandde finaal op P2. De derde startplaats ging naar WRT (#41 - Louis Delétraz). In GTE reed Ben Keating naar een dominante pole positie, hij was in de Corvette #33 anderhave seconde sneller dan Ahmad Al Harthy (TF Aston Martin #25). Julien Piguet veroverde in de AF Corse Ferrari #21 die hij onder meer deelt met Ulysse De Pauw de vierde startplek.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 8 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons