van der Horst

24H Le Mans: Bevestigd: Geen Corvette in Le Mans in 2020

Corvette C8.R GTLM
Corvette C8.R GTLM
Na het forfait van Core Autosport, lanceerde het Franse online autosportmagazine AutoHebdo het nieuws dat ook Corvette Racing de handdoek zou werpen voor de editie 2020 vanwege de coronapandemie. Het Franse blad bleek het bij het rechte eind te hebben, want vandaag bevestigde Chevrolet dat het niet naar de Sarthe afzakt met de nieuwe C8.R. Hiermee besluit het Amerikaanse merk een reeks van twintig opeenvolgende deelnames, waarbij het liefst acht keer met de zege (in de klasse) aan de haal ging.
  • LTF
"Verschillende factoren speelden mee in onze beslissing", klinkt het. "Onder andere de huidige omstandigheden en het uitstel van de wedstrijd. We zijn trots dat Corvette Racing de voorbije twintig jaar werd uitgenodigd voor de 24 Uur en vinden het jammer dat we dit jaar niet zullen deelnemen. We hopen dat we volgend jaar opnieuw de kans krijgen om in Le Mans te racen."

Met die bevestiging staat het aantal Pro-wagens momenteel op zeven stuks, waarbij High Class Racing (Oreca, LMP2) en Proton Competition (Porsche, GTE-Am) van de reservelijst promoveren. Voor Corvette zou het de eerste etmaalrace op Europese bodem geweest zijn met de nieuwe GTE/GTLM-bolide met middenmotor. De financiële en organisatorische uitdagingen rond de coronapandemie hebben die plannen dus evenwel finaal in de war gestuurd.Foto: ChevroletDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 11 mei 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons