van der Horst

24H Le Mans: Gaat Herberth Motorsport toch niet met Ferrari naar Le Mans?

Precote Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Precote Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Binnen twee maanden staan de 24 Uur van Le Mans op het programma. De deelnemende teams zijn dan ook bezig met de nodige voorbereidingen te treffen voor de race van het jaar. Een team dat misschien het meeste werk zal hebben is Herberth Motorsport. Het Duitse team zou als kampioen uit de Asian Le Mans Series debuteren in de dubbele etmaalrace met een Ferrari, maar volgens GT Eins zou het team van Robert Renauer ook naar andere opties kijken, met name Porsche of Aston Martin.
Wie een vaste volger is van de GT-racerij weet dat als je Herberth Motorsport zegt, je in één adem ook Porsche zegt. Het was dan alleszins verbazingwekkend dat zij aangemeld stonden met een Ferrari en niet met een wagen van de Duitse constructeur. De reden daarvoor was dan ook simpel, er was geen Porsche 911 RSR GTE beschikbaar. Ook al debuteerden zij met een Ferrari tijdens de Hankook 12H Hockenheim, volgens GT Eins zou het team een interessante klant hebben die wil deelnemen in Le Mans, alleen niet in een wagen van de Italiaanse constructeur. Daarom zoekt men nu nog naar een Porsche of een Aston Martin als plan B.

Als zij toch een oplossing vinden, zullen zij eerst nog langs de ACO moeten passeren die hun zijn zege moeten geven vooraleer er mag gewijzigd worden van wagen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op woensdag 2 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons