van der Horst

24H Le Mans: Laurens Vanthoor: "Audi heeft niets te maken met mijn deelname in Le Mans"

Michael Shank Racing Ligier JS P2
Michael Shank Racing Ligier JS P2
Vandaag, zondag 5 juni, vindt in Le Mans de traditionele testdag plaats ter voorbereiding van de legendarische etmaalrace. Op de deelnemerslijst staan twee Belgische rijders, met name Marc Goossens (Murphy Prototypes) en Laurens Vanthoor (Michael Shank Racing). Beiden komen uit in de LMP2-klasse, voor Vanthoor is het zijn tweede jaar op rij met de Ligier JS P2. Tussen twee stints door had de Hasselaar, die we normaal gezien in een WRT Audi aan het werk zien, even tijd voor een babbel.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Het team heet Michael Shank Racing, maar krijgt ondersteuning van OAK Racing waar ik vorig jaar nog voor uitkwam. Toevallig is dit ook exact dezelfde wagen als vorig jaar; er zijn aan het chassis wat kleine wijzigingen aangebracht, maar de grootste update zit 'm toch in de Honda-krachtbron. Vermits wij de enigen zijn die er dit jaar mee aan de start staan is het wel moeilijk om te vergelijken met andere teams over hoever we staan. Ook de Dunlop banden zijn dezelfde, dus het voelt momenteel allemaal wel vertrouwd aan."

Michael Shank Racing Ligier JS P2
Michael Shank Racing Ligier JS P2
"Over onze kansen tijdens de wedstrijd over twee weken zal ik realistisch zijn; we gaan niet winnen, maar hopen wel op een goed resultaat. Ik ben hier vooral om mijn teamgenoten John Pew en Oswaldo Negri Jr. te ondersteunen, daar word ik ook voor betaald. Audi heeft overigens niets te maken met het feit dat ik hier aan de start zal staan, het was chassisbouwer Ligier dat mij contacteerde om dit team te komen vervoegen."


Foto's: Georges De Coster, Arne Simons, Racing International Photography



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons