van der Horst

24H Le Mans: Laurens Vanthoor niet naar Le Mans voor Porsche GT Team

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Porsche nomineerde eerder dit jaar reeds Kevin Estre, Michael Christensen, Richard Lietz en Fred Makowiecki als vaste rijders voor het GT-programma in het FIA WEC, maar de namen van de derde piloten voor de 24 Heures du Mans bleven tot dusver blanco. De Duitse constructeur beloofde wel te putten uit het rijderscorps in het IMSA Weathertech Sportscar Championship, dus was de kans dat we Laurens Vanthoor aan de start zagen van de Franse klassieker niet onbestaande.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche heeft een flinke schare aan rijders om uit te kiezen en dat beseft het zelf ook. "Onze groep rijders is zo sterk dat we eigenlijk geen verkeerde keuze konden maken." Het Duitse merk opteerde echter voor Patrick Pilet en Dirk Werner, waardoor Vanthoor als enige IMSA-911 RSR-rijder aan de kant blijft in Le Mans... Het ziet er dus meer en meer naar uit dat we dit jaar geen Belgische teams, maar ook geen Belgische rijders zullen zien starten in de 24 Heures du Mans.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Vermelden we voor de volledigheid nog dat Patrick Pilet zijn landgenoot Frédéric Makowiecki en Richard Lietz zal versterken op de #91 Porsche 911 RSR, terwijl Dirk Werner, Michael Christensen en Kévin Estre vervoegt op de zusterwagen met startnummer 92. De 24 uren van Le Mans wordt verreden in het weekend van 17 en 18 juni.

Foto's: Martijn Wouters & Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 1 april 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons