van der Horst

24H Le Mans: Montoya maakt Le Mans debuut bij United Autosports

Juan Pablo Montoya
Juan Pablo Montoya
Nadat United Autosports voor de 24 uren van Daytona reeds Fernando Alonso kon strikken, zal het team van McLaren-CEO Zak Brown nu ook het Le Mans-debuut van Juan Pablo Montoya faciliteren. De voormalig F1-rijder zal een van de twee Ligier JSP217 van het team delen met Hugo de Sadeleer en Will Owen in de LMP2-klasse. Montoya zet hiermee een eerste stap richting de felbegeerde "triple crown", eerder won hij al twee keer de Indy 500 en de Grote Prijs van Monaco. De Colombiaan testte eerder al de Porsche 919 Hybrid LMP1 in 2015.
Montoya is momenteel actief in het IMSA Sportscar Championship met Acura Team Penske, waar hij in Sebring en Daytona nog een rechtstreekse concurrent was van United Autosports. De tweede Ligier LMP2 van het team wordt in Le Mans bemand door Filipe Albuquerque, Phil Hanson en een derde nog aan de te duiden rijder.

Lees ook:

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 28 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons