van der Horst

24H Le Mans: Officieel: Fernando Alonso met Toyota naar Le Mans

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Het hing al een tijdje in de lucht, maar zonet bevestigden zowel McLaren als Toyota dat Fernando Alonso zal deelnemen aan het FIA WEC en de 24 Uur van Le Mans met Toyota Gazoo Racing. Belangrijk detail is wel dat de Spaanse tweevoudig wereldkampioen F1 de voorkeur blijft geven aan de koningsklasse van de eenzitterij in het geval er een overlapping is van een WEC-race en een Grote Prijs F1. Dat is het geval in Fuji in oktober, gezien de F1 op dat ogenblik aan de bak komt in Texas.
Zak Brown, Stoffel Vandoorne & Fernando Alonso rond zijn verjaardagstaart
Zak Brown, Stoffel Vandoorne & Fernando Alonso rond zijn verjaardagstaart
"Het is een publiek geheim dat Fernando de 24 Uur van Le Mans wilde betwisten", vertelt McLaren-baas Zak Brown. "Afgelopen jaar kwamen we gezamelijk tot de beslissing om de Indy 500 te betwisten in plaats van de Grote Prijs van Monaco. We hebben altijd gezegd dat we elke mogelijkheid geval per geval zouden bekijken en we weten beiden dat in 2018 de prioriteit succes in de F1 is."Lees ook:
Fernando Alonso in de Toyota TS050 Hybrid
Fernando Alonso in de Toyota TS050 Hybrid
"Ik heb nooit mijn doel verborgen om de Triple Crown in de autosport te winnen", aldus Alonso. "Afgelopen jaar hebben we getracht de Indy 500 te winnen. We kwamen er dichtbij, maar moesten nipt de duimen leggen. Dit jaar zal ik dankzij McLaren de kans hebben om te strijden voor de zege in Le Mans. Het is een flinke uitdaging, want er kan veel foutlopen, maar ik ben er klaar voor." Aangezien Toyota meldt dat Alonso aan boord is voor het ganse 'super season', is het niet ondenkbaar dat de Spanjaard ook volgend jaar mag starten in de 24 Uur van Le Mans

Anthony Davidson
Anthony Davidson
Alonso zal uitkomen op de Toyota TS050 Hybrid #8, een wagen die hij deelt met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima. De zusterwagen met startnummer 7 krijgt zoals voorheen de sporen van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López. Gezien Alonso ook voor het WEC ingeschreven is, zal hij zijn debuut maken in de 6 Hours of Spa in mei. Wat de plannen zijn voor Anthony Davidson, die zijn plaats moest afstaan aan Alonso, is nog niet geweten. Toyota meldt dat hij integraal deel blijft uitmaken van het team. Dat Fernando Alonso een pak meer aandacht meebrengt dan Anthony Davidson, staat echter buiten kijf. Stuwt Alonso Toyota naar diens eerste triomf in Le Mans?

Foto's: Arne Simons, Georges De Coster & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24 Heures du Mans op dinsdag 30 januari 2018.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons