van der Horst

24H Le Mans: Na 22H: Porsche #2 beent leidende... LMP2 bij voor de zege

Jackie Chan DC Racing - Oreca
Jackie Chan DC Racing - Oreca
Na de problemen bij Toyota vannacht en de Porsche #1 vanochtend draait het duel voor de zege nu uit op een strijd tussen de leidende LMP2 van Jackie Chan DC Racing en de Porsche #2. Laatstgenoemde kreeg al vroeg in de wedstrijd te kampen met een probleem aan de elektromotor en verloor een uur, maar is nu uiteindelijk de enige overgebleven LMP1 die kans maakt op de zege.
Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Net voor de klok van 13u kwam Timo Bernhard in dezelfde ronde als Thomas Laurent in de Oreca. De Porsche gaat zo'n 10 seconden sneller per ronde sneller en kan iets langer doorrijden met een volle tank. Als er nog enkele slow zones volgen in de laatste twee uur, of een safety car, is dat wel in het nadeel van de mannen uit Stuttgart. Alles bij elkaar lijkt het dus een erg spannend duel voor de zege te worden.

Ford GT
Ford GT
In GTE Pro ligt eveneens de strijd nog wijd open. Corvette, Aston Martin, Porsche, Ford en Ferrari hebben (in die volgorde) nog elk vooraan een wagen die de zege kan pakken. Het vijftal zit nog steeds in dezelfde ronde dus de ontknoping belooft erg spannend te worden. In GTE Am rijdt de Ferrari van Dries Vanthoor nog steeds aan de leiding, ze hebben bijna een ronde voorsprong op de Spirit of Race Ferrari. Normaal zal Vanthoor straks de laatste stint voor zijn rekening nemen.

--- Uitslag 24 Heures du Mans 2017 - Na 22H (pdf) ---

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 18 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons