van der Horst

24H Le Mans: Newsflash: Leidende Porsche #1 valt stil! (+ Video - Update 3)

Porsche LMP Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche LMP Team - Porsche 919 Hybrid
Op iets minder dan vier uur van het einde rijdt de Porsche #1 traag over het circuit. In de eerste sector van het circuit verloor de wagen plots snelheid. Het team gaf André Lotterer de instructie om de motor uit te schakelen. Momenteel rijdt de wagen op enkel elektrische kracht over de Hunaudières, maar het is nog een heel eind richting de pitlane. De wagen heeft momenteel 13 ronden voorsprong op de eerste achtervolger, de #38 Jackie Chan DC Racing Oreca. Lonkt een LMP2-zege?

Update 11:22

André Lotterer is uit de wagen gestapt en heeft een radio genomen om contact te houden met de pitstraat. De bolide staat momenteel ter hoogte van Mulsanne.

Update 11:25

De baanposten duwen de wagen momenteel in veiligheid achter de vangrail, 20 meter verder. Hij mag van de wedstrijdleiding verder rijden als hij de wagen terug aan de praat krijgt.

Update 11:40

Porsche-teamchef Andreas Seidl vertelt wat er fout liep "We hadden een probleem met de oliedruk in de verbrandingsmotor en hebben de motor uitgezet. Het is zwaar, ook voor de rijders en zeker voor het team. We kenden tot dusver geen problemen, ook niet doorheen de nacht. Alle aandacht gaat nu naar de andere wagen, want het podium is nog mogelijk. Als alles goed gaat, moet P2 mogelijk zijn, maar als je terugblikt op de voorbije 21H, dan durf ik niet te voorspellen wat er nog kan gebeuren."

Foto: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op zondag 18 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons