van der Horst

24H Le Mans: Toyota gaat nog iets sneller - Porsche primus in GTE

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Toyota bleef ook in de namiddagsessie bovenaan de tabellen prijken, al was het verschil met Rebellion wederom niet heel groot. De startnummer 8 van Alonso, Buemi en Nakajima dook bijna tweeënhalve seconde onder hun besttijd van vanochtend maar Rebellion bleef op vinkenslag. De #3 van Thomas Laurent, Mathias Beche en Gustavo Menezes bleef op slechts zes tienden van de Toyota steken en klopte daardoor wederom de tweede TS050 Hybrid.
Rebellion R13 Gibson
Rebellion R13 Gibson
De tweede Rebellion tikte als vierde aan, op vijf en zes zagen we de twee SMP Racing BR1-bolides, gevolgd door de ByKolles en de Dragonspeed BR1. Opvallend is dat vlak daarachter de LMP2-bolide van Dragonspeed als negende geklasseerd werd en samen met de IDEC Sport Oreca dus sneller was dan de beide Ginetta's uitkomend in de LMP1-klasse. De beide CEFC TRSM Racing-bolides kwamen in de FIA WEC-manche in Spa ook al bijna niet aan rijden toe.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In GTE Pro doorbraken twee Porsche's de Ford-dominantie, Patrick Pilet stuurde aan het einde van de sessie de #93 naar de besttijd nadat kort voordien Frédéric Mackowiecki in de #91 al hetzelfde had gedaan. Daarachter hielden de Amerikaanse bolides wel vast aan de plaatsen drie tot en met zes. Op de zevende plaats zagen we de Porsche van ondermeer Laurens Vanthoor terwijl Aston Martin een heel slechte dag kende. Vanochtend was er al de crash van de startnummer 95 en ook voor Maxime Martin in de zusterwagen liep het voor geen meter. De beide Engelse bolides eindigden helemaal onderaan het GTE Pro-klassement op liefst vijf seconden van de besttijd van de Porsche #93.

Fernando Alonso
Fernando Alonso
"Het was een goede dag voor het team" aldus Fernando Alonso. "De auto voelde al vanaf de eerste ronde goed aan. Voor mij was het natuurlijk belangrijk om het circuit te leren kennen. Ik heb veel in de simulator gereden maar de realiteit is toch altijd dat tikkeltje anders. Morgen ben ik de ganse dag thuis om dan dinsdag naar Canada te vliegen voor de F1-wedstrijd. Zondagnacht neem ik het vliegtuig terug naar Le Mans. Maandag zal ik wel met een serieuze jetlag zitten maar dat neem ik er bij."

--- Uitslag Testdag 24 Heures du Mans 2018 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 3 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans Test.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons