van der Horst

6H Spa: Ginetta trekt wagens terug

CEFC TRSM Racing (Manor) - Ginetta's G60-LT-P1
CEFC TRSM Racing (Manor) - Ginetta's G60-LT-P1
De twee Ginetta's G60-LT-P1 van CEFC TRSM Racing (Manor) verschijnen morgen niet aan de start van de FIA WEC 6 Hours of Spa 2018. De wagens werkten in de vrije trainingen slechts enkele installatieronden af en kwamen tijdens de kwalificaties niet eens de baan op. Na lang stilzwijgen communiceerde Ginetta zopas dat het haar wagens niet zal vrijgeven aan Manor omdat betalingstermijnen niet werden nageleefd.
CEFC TRSM Racing (Manor) - Ginetta's G60-LT-P1
CEFC TRSM Racing (Manor) - Ginetta's G60-LT-P1
Talent Racing Sports (TRS) heeft dus nagelaten om tijdig de nodige fondsen over te maken aan CEFC TRSM Racing (Manor), waardoor Ginetta dus niet toelaat dat de wagens morgen deelnemen aan de race. Ginetta knipt de banden met Manor niet volledig door en blijft werken aan een oplossing met het oog op Le Mans. Het statement spreekt dan ook van een "short-term cash flow problem”. Zoals Autosport.be eerder vandaag al meldde, lijkt het probleem zich te situeren bij CEFC. Reuters berichtte begin maart dat stichter en voorzitter Ye Jianming werd vastgehouden en ondervraagd door de Chinese overheid aangezien hij verdacht wordt van een aantal economische misdrijven.

Lees ook: 6H Spa: Wat is er aan de hand bij Ginetta?

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons