van der Horst

24H Dubai: WRT trekt inschrijving in wegens gebrek aan rijders

W Racing Team - Audi R8 LMS ultra
W Racing Team - Audi R8 LMS ultra
W Racing Team kondigde op de Nürburgring in het kader van de Blancpain Endurance Series meeting aan dat het met twee bolides wilde deelnemen aan de 24H van Dubai 2013. Eind 2012 moesten de troepen van Yves Weerts reeds aangeven die inschrijving terug te brengen naar slechts één Audi R8 en nu blijkt zelfs die ene R8 niet aan de start te zullen verschijnen... Oorzaak van het forfait is een gebrek aan betalende rijders, want het materiaal is wel degelijk ter plaatse, zo werd ons eerder op de dag nog bevestigd.
W Racing Team - Audi R8 LMS ultra
W Racing Team - Audi R8 LMS ultra
Enige tijd stonden Patrick Söderlund en Yves Weerts als enige twee piloten ingeschreven op de wagen, maar rond een verdere bezetting bleef het tot dusver angstvallig stil. Met reden, zo blijkt, want de winnaar van de laatste 24 Hours of Zolder geeft verstek voor de eerste etmaalrace van 2013 luttele dagen voor de start van het ondertussen populaire evenement. De winnaar van de editie 2013 zal dus uit een van de andere om en bij de 80 starters op de deelnemerslijst moeten komen; een deelnemerslijst die overigens zeer puik oogt...

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 7 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Dubai.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons