van der Horst

24H Nürburgring: BMW wil een twintigste zege met leger toppiloten

BMW Sports Trophy Team Marc VDS - BMW Z4 GT3
BMW Sports Trophy Team Marc VDS - BMW Z4 GT3
BMW is al jaren recordhouder in de 24 uur van de Nürburgring en telt bij de etmaalrace in the Green Hell bijna dubbel zoveel overwinningen als Porsche. Niettemin is het palmares van het Beierse merk de afgelopen vijftien edities niet onberispelijk te noemen, met "slechts" drie zeges. Daar willen de troepen van Jens Marquardt dit jaar verandering in brengen en om dat doel te bereiken, trommelt men een hele resem talenten op.
Stef Dusseldorp - Alexander Sims - Alvaro Parente
Stef Dusseldorp - Alexander Sims - Alvaro Parente
BMW is evenwel onder meer gaan shoppen bij grote concurrent Porsche, want het haalt niemand minder dan tweevoudig winnaar Lucas Luhr in huis. Daarnaast doet het team ook beroep op jonge talenten als Jens Klingmann en FIA GT3 Pro-Am Cup laureaat Dominik Baumann en kondigde voormalig McLaren-fabriekspiloot Alexander Sims enkele dagen geleden al aan de overstap te maken naar BMW.


24H Nürburgring: De editie 2013 in beeld gebracht
Naast de nieuwkomers zal BMW ook vertrouwen op een Duitse armada bestaande uit rijders als Dirk Werner, Claudia Hürtgen, Jörg Müller, Dirk Müller, Uwe Alzen en Dirk Adorf, aangevuld met enkele DTM-rijders die het merk later dit jaar nog zal aankondigen. Gezien zijn ervaring in de wedstrijd en met de BMW Z4 GT3, is het overigens niet ondenkbaar dat we ook kersvers BMW Team RMG-rijder Maxime Martin bij die laatste categorie mogen rekenen.

Foto: Martijn Wouters & Arne Simons



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons