van der Horst

24H Nürburgring: Dörr McLaren op pole - Marc VDS mee op eerste rij

BMW Sports Trophy Team Marc VDS #25
BMW Sports Trophy Team Marc VDS #25
Nadat de ene Dörr Motorsport McLaren gisteren de snelste was in de verregende eerste kwalificatie reed de Fransman Kevin Estre vandaag in het andere exemplaar dat hij deelt met Kox, Mullen en Bert op een droge baan de snelste tijd ooit voor een GT3-wagen op de Nordschleife: 8:10.921. Tijdens de Top-30 kwalificatie was de tweede tijd dan weer voor onze landgenoot Maxime Martin in de Marc VDS BMW die hij deelt met Jörg Müller, Uwe Alzen en Marco Wittmann. Laatstgenoemde komt overigens net als Martin uit voor BMW in de DTM.
  • De Swert Opticiens
Op de tweede rij vinden de Phoenix Racing Audi R8 van Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock, op korte voet gevolgd door de Black Falcon Mercedes SLS van Al Faisal/Haupt/Christodoulou/Buurman. Met McLaren, BMW, Audi en Mercedes op de eerste vier plaatsen belooft het een spannende wedstrijd te worden en het laat eens te meer zien dat de constructeurs zelf de 24 uren van de Nürburgring hoog in het vaandel dragen.

De eerste BMW van Schubert volgt op de vijfde plaats, de zesde tijd was er voor de Audi van Laurens Vanthoor, die voor deze wedstrijd uitkomt in een exemplaar van Phoenix Racing. Bas Leinders start morgen als dertiende in de tweede Marc VDS BMW die hij deelt met Markus Palttala, Nick Catsburg en Dirk Adorf. De etmaalrace in de Eifel wordt morgen om 16 uur op gang geschoten.

Foto: Marc VDS Racing



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons