van der Horst

24H Nürburgring: Nabeschouwing Marc VDS Racing

Het werd een ontgoochelende nacht voor het BMW Sports Trophy Team Marc VDS tijdens de 24 Uur van de Nürburgring. Beide wagens moesten na een ongeval voortijdig naar de kant.
Na in de aanvangsfase even op een olievlek te zijn gespind, maakt de #25 BMW Z4 GT3 van Marco Wittmann, Maxime Martin, Jörg Müller en Uwe Alzen snel terrein goed. De auto maakte deel uit van de leidende groep, toen Wittmann iets voor 1u30 achteraan werd geraakt. Hij probeerde vergeefs de wagen terug te brengen naar de pits en de opgave was onvermijdelijk.

De #26 van Bas Leinders, Markus Palttala, Dirk Adorf en Nick Catsburg had even aan de leiding gereden vooraleer door een probleem met het gaspedaal de wagen zo een 36 minuten had gekost. Nadien bleek de auto één van de snelste bolides op de piste, maar iets voor twee uur was Leinders betrokken in een ongeval bij het uitkomen van de Kleine Karrusell. De wagen was te zeer beschadigd om te kunnen verder rijden.

Marco Wittmann, BMW Z4 GT3 #25
“Ik weet eigenlijk niet goed wat er gebeurd is. Ik werd rechts achteraan geraakt en zo in de vangrail geduwd. De wagen liep daarbij te veel schade op om verder te kunnen rijden. Ontzettend jammer, want we konden een goed tempo aanhouden. Zelfs na de problemen in de aanvangsfase konden we terugvechten naar een goede positie en maakten we deel uit van de leidende groep. Qua performance waren we heel sterk. Ik ben heel ontgoocheld dat we beide wagens in de nacht zijn kwijt gespeeld, want het team heeft hier heel hard voor gewerkt.”

Bas Leinders, BMW Z4 GT3 #26
“Ik zat achter twee Mercedessen en probeerde er eentje te passeren toen die een foutje maakte. Op dat punt gaat de baan ietsje naar links, en plots zaten we achter twee tragere wagens. Ik kwam op het gras terecht en van dan af kon ik niets meer doen en raakte ik de vangrail. Dit is heel ontgoochelend voor iedereen in het team en ook voor de mensen van BMW Motorsport. De voorbereiding liep perfect, ik denk niet dat we meer hadden kunnen doen. Op de Nürburgring is alles mogelijk en jammer genoeg kregen we vandaag met ons deel van de pech te maken.”

Marc van der Straten, teameigenaar
“Het technische team leverde schitterend werk in de voorbereiding op deze ultramoeilijke race. Maar een team heeft niet alle aspecten van een race in handen, en vandaag zagen we de soms wrede kant van autosport. Natuurlijk komen we hier sterker uit. We hadden BMW heel graag de 20ste overwinning hier op de Nürburgring geschonken, maar het stond blijkbaar in de sterren geschreven dat dat niet dit jaar zou gebeuren.”

Marc VDS Racing Press  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons