van der Horst

24H Nürburgring: Nissan met drie GT3’s en Nick Heidfeld

Schulze Motorsport - Nissan GT-R Nismo GT3
Schulze Motorsport - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan zet dit jaar vol in op de 24 uren van de Nürburgring. Het Japanse merk zal drie exemplaren van de imposante Nissan GT-R Nismo GT3 aan de start brengen, waarvan er twee rechtstreeks worden ingezet door (GT Academy Team) RJN en een derde door het Duitse Schulze Motorsport. Bij de rijders springt er overigens één naam meteen in het oog, met niemand minder dan voormalig F1 en huidig LMP1-rijder Nick Heidfeld.
  • Dreamdrive
De ‘Ring is natuurlijk geen vreemd terrein voor Nissan, de Japanse constructeur zit er niet verlegen om om haar (straat)wagens tot het uiterste te drijven op het 20km lange asfaltlint dat zich doorheen de Eifel een weg baant. Zo realiseerde de Nismo versie van de GT-R recent nog een rondje in 7:08.679.

RJN Nissan GT-R Nismo GT3
RJN Nissan GT-R Nismo GT3
Op de Nissan GT-R NISMO GT3 #80 zullen Alex Buncombe (afgelopen weekend nog auteur van de pole in VLN 3) en Lucas Ordóñez, Nick Heidfeld en de meest recente winnaar van de Duitse GT Academy, Florian Strauss flankeren. De wagen met startnummer #30 kleurt zo goed als helemaal Japans met BES-rijder Katsumasa Chiyo, Super GT racer Kazuki Hoshino, Tetsuya Tanaka en niemand minder dan voormalig GT1 wereldkampioen Michael Krumm. Ook de ingenieurs op deze wagen komen rechtstreeks van het Nismo hoofdkwartier in Japan.

ADAC Qualifying Race 24h Nürburgring in beeld gebracht
De derde GT-R die wordt ingezet door Schulze Motorsport ziet Jordan Tresson (GT Academy winnaar 2009) terugkeren na een jaar afwezigheid, terwijl ook Kazanori Yamauchi, de bedenker van de Gran Turismo games, op de wagen zal uitkomen.

Foto's: Vincent Wouters



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons