van der Horst

24H Nürburgring: Red Bull astronaut Baumgartner met Audi

Audi R8 LMS ultra - Felix Baumgartner
Audi R8 LMS ultra - Felix Baumgartner
Felix Baumgartner vloog in oktober 2012 nog door de geluidsmuur richting aarde, nadat hij in het kader van het Red Bull Stratos project het wereldrecord voor de hoogste parachute sprong op zijn naam zette. Baumgartner, ook in het verleden niet verlegen om een recordpoging, had gezworen na de 39 km hoge sprong vanaf het randje van de ruimte te stoppen. Het bloed kruipt evenwel waar het niet gaan kan en dus neemt de Oostenrijker een volgende uitdaging aan: de 24 uren van de Nürburgring.
  • Dreamdrive
Baumgartner heeft in het verleden al enkele malen achter het stuur van een racewagen plaatsgenomen, maar een etmaalrace betwisten met de potente Audi R8 LMS ultra is toch nog andere koek. Toch wil de 44-jarige atleet goed voorbereid en dito omringd aan de start van de etmaalrace in the Green Hell verschijnen. Teamgenoten van Baumgartner zijn namelijk niemand minder dan meervoudig Le Mans-winnaars Frank Biela en Marco Werner, terwijl Pierre Kaffer het Duitse trio vervolledigt.

Audi Race Experience - Audi R8 LMS ultra
Audi Race Experience - Audi R8 LMS ultra
"Tijdens testen in de straatversie van de Audi R8 maakte ik reeds kennis met de Nürburgring en ook in de Audi R8 LMS ultra heb ik kilometers afgelegd op verschillende omlopen. Ik beschouw deze uitdaging als een van de grootste projecten in mijn loopbaan. De omgeving is perfect, de sfeer is fantastisch en ik voel mij goed gesteund door de Audi race ervaring. Het is evenwel duidelijk dat ik praktisch van nul begin omdat deze discipline nieuw is voor mij", aldus Baumgartner.

Baumgartner zal als voorbereiding deelnemen aan een aantal VLN meetings, met name de Einstellfahrt, de ADAC ACAS H&R-Cup en de Adenauer ADAC Simfy-Trophy. Audi race experience zal tevens een tweede wagen inschrijven, welke onder meer onze Noorderbuur Christiaan Frankenhout als rijder krijgt. Frankenhout zal het kuipje delen met Christian Bollrath, terwijl ook Dominique Bastien en Rahel Frey net als vorig jaar opnieuw de dienst uitmaken.

Foto: Audi AG



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons