van der Horst

24H Nürburgring: Frédéric Vervisch: "Het wordt een kwestie van overleven"

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch staat als regerend winnaar dit weekend aan de start van de 24 Uur van de Nürburgring met het nummer 1 op zijn Audi R8 LMS. De etmaalrace in de 'Groene Hel' is sowieso al niet makkelijk, en daarbij komt nog dat er dit weekend heel wat regen voorspeld wordt in de Eifel. Autosport.be sprak op vrijdag met de Harelbekenaar over zijn kansen op een nieuwe zege.
  • Prospeed Competition
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT3
"Het wordt een erg natte editie, dat is al zeker", zegt Vervisch terwijl buiten de zoveelste regenbui valt over de Nürburgring. "Ik sprak daarnet nog met Yelmer Buurman over zijn crash van gisteren. Hij bevestigde dat hij niet zag dat het op dat stuk nat lag en ging er zonder enige waarschuwing vanaf. Door het donkere asfalt zie je ook effectief weinig verschil tussen de droge en de natte stukken op de baan. Daarbij komt dat er dit jaar minder deelnemers zijn dan bij een normale editie, en daardoor wordt er minder snel een droog spoor gereden. Ik denk dan ook dat het deze wedstrijd eerder op overleven zal aankomen."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Ik heb een goed gevoel in de wagen, alleen is die in zowel natte als droge omstandigheden een tikje nerveus. Onze Balance of Performance is beter dan vorig jaar. Toen was de auto ook goed maar waren we in het nadeel met de BoP, waardoor we moesten pushen om bij te blijven. Vele factoren werkten toen in ons voordeel waardoor we alsnog de zege konden binnenhalen. Ik denk dat BoP-gewijs, volgens onze berekeningen, BMW één seconde sneller is dan wij en Porsche op hetzelfde niveau zit, dus die twee merken zullen normaal onze grootste tegenstanders zijn. Maar BoP is één ding, als het regent vlakken de voor- en nadelen daarvan sterk af en, nog eens, komt het echt aan op overleven."

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 25 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons