van der Horst

24H Nürburgring: Audi pakt de zege met Vervisch en Vanthoor

Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch, Dries Vanthoor, Frank Stippler en Pierre Kaffer pakten vandaag in de Phoenix Racing Audi #4 de eindzege in de 24 Uren van de Nürburgring. Het viertal had met Audi niet de snelste wagen in huis, zo lieten zowel Vervisch als Vanthoor ons weten, maar ze haalden 24 uur lang het uiterste uit de R8 LMS. De Manthey Racing Porsche #911 van ondermeer Laurens Vanthoor moest dan toch zwichten voor een straf van meer dan vijf minuten laat in de wedstrijd, terwijl ze op dat moment een mooie voorsprong hadden. De Black Falcon Mercedes #3 completeerde het podium.
  • Oeste Kart
Frédéric Vervisch (Audi) en Laurens Vanthoor (Porsche)
Frédéric Vervisch (Audi) en Laurens Vanthoor (Porsche)
Frédéric Vervisch: "Het was hier enorm belangrijk om geen fouten maken. Geluk heb je ook nodig natuurlijk, je mag onderweg bijvoorbeeld geen lekke band oplopen."  Laurens Vanthoor van zijn kant was na de wedstrijd dan weer heel eerlijk over de fout die het team misschien wel de zege kostte. "Ik was bezig met het inhalen van een langzame auto en ik heb de gele vlaggen gewoonweg niet gezien, meer kan ik daar niet over zeggen. Ik ga ook geen excuses bedenken, het was een kleine fout, erg jammer want voor het overige is er geen krasje op de Porsche."

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
In de beginfase zagen we de van pole vertrokken Black Falcon Mercedes #2 nog de leiding nemen maar de beide Manthey Racing Porsche's lieten de bolide niet weglopen. Bij het vallen van de avond trok Porsche, met dan alleen nog de #911, het laken naar zich toe en leek vanochtend goed op weg om, zonder effectief een groot gat te slaan, de zege binnen te halen. De Audi's waren op snelheid niet de besten maar bij Phoenix Racing haalde men alles uit de kast en dat loonde zich dus in de eindfase.

Hyundai Motorsport N - Hyundai Veloster TCR
Hyundai Motorsport N - Hyundai Veloster TCR
In de TCR-klasse ging de tweede podiumplaats naar de Hyundai Veloster #171 van ondermeer Nico Verdonck, zij tikten als 48e algemeen aan. Ook een tweede plaats, maar dan in SP3, was er voor AMC Sankt-Vith in de Toyota GT86 Cup van Jacques Derenne, Brody en Olivier Muytjens. VLN-regulars Gregory Eyckmans en Pieter Denys vielen samen met Bruno Beulen en de Fin Rory Penttinen net naast het podium in V4 met hun JJ Motorsport BMW 325i.

--- Uitslag 24 Uren van de Nürburgring 2019 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 23 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons