van der Horst

24H Nürburgring: Maro Engel bezorgt Mercedes de pole

Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Haupt Racing Team - Mercedes-AMG GT3
Maro Engel bezorgde in de vooravond Mercedes voor de tweede keer op rij de pole positie voor de 24 Uren van de Nürburgring. De Duitser was de enige die tijdens de Top Qualifying een rondje aflegde onder de negen minuten op een half natte baan, de Haupt Racing Mercedes #4 klokte uiteindelijk in zijn tweede vliegende ronde af in 8:57.884. De verrassing kwam van Luca Ludwig, die een Mercedes-triple voorkwam met een tweede tijd in de Octane126 Ferrari 488 GT3 #26.
Octane126 - Ferrari 488 GT3
Octane126 - Ferrari 488 GT3
De Haupt Racing Mercedes #4 was overigens niet onmiddellijk gekwalificeerd voor het tweede gedeelte (TQ2) maar Engel pakte de besttijd in TQ1 en was zo één van de vier bolides die kon doorstoten naar de beslissende sessie. Daarbij ook de 10Q Racing Team Mercedes #22 van Daniel Juncadella, die overigens de vierde startplaats voor zich opeiste. Hij krijgt morgen op de grid de GetSpeed Mercedes #9 voor zich, Raffaele Marciello reed in die auto de derde tijd. De derde startrij is voor BMW, met de vijfde tijd voor Nick Yelloly (Rowe #99), voor Augusto Farfus (Schnitzer #42). De Braziliaan maakte overigens een pitstop om zijn banden te wisselen en reed dus maar één getimede ronde.

Getspeed Performance - Mercedes-AMG GT3
Getspeed Performance - Mercedes-AMG GT3
We zagen twee Belgen in actie op de zeventien deelnemende wagens in TQ2. Maxime Soulet, die de GetSpeed Mercedes #10 deelt met ondermeer Markus Palttala, was goed voor een tiende chrono. Regerend winnaar Frédéric Vervisch realiseerde de dertiende tijd in de Phoenix Racing Audi #1. De Frikadelli Porsche #31 van ondermeer Maxime Martin geraakte nipt niet tot in TQ2. Matthieu Jaminet reed de vijfde chrono tijdens TQ1 en kwam zo bijna twee seconden tekort om door te stoten. De Porsche zal dus morgen als achttiende de wedstrijd mogen aanvatten.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 25 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons