van der Horst

24H Nürburgring: Mercedes-AMG palmt eerste startrij in, Belgen de tweede

Maro Engel
Maro Engel
Maro Engel heeft de pole bemachtigd voor de 24 Uren van de Nürburgring. De Duitser zette tijdens zijn tweede ronde een 8:10.910 op de tabellen met de Black Falcon Mercedes en bleef hiermee +0.137s voor op de gele Team Mann Filter Mercedes van Maximilian Götz. Op een derde plaats zien we de Manthey Racing Porsche van Laurens Vanthoor. De Grello Porsche had de voorlopige pole na zijn eerste rondje, maar verloor twee seconden tijdens zijn tweede doorkomst in de zevende sector waardoor hij zijn tijd niet kon verbeteren. Hierdoor viel de Belg terug naar een derde plaats.
  • VR Racing
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Achter de top drie eindigde onze tweede Belg tijdens deze Top 30-Qualifying. Frédéric Vervisch maakte met de Phoenix Racing Audi #4 - die hij deelt met Dries Vanthoor - een remonte tijdens zijn tweede rondje en strandde op bijna twee seconden van Engel. Vanaf de derde startrij zijn het Porsche en Mercedes die de plaatsen vijf tot en met negen inpalmen, terwijl de Octane 126 Ferrari van Simon Trummer de top tien afrond. Grote afwezige is BMW. De eerste BMW M6 GT3 was de Walkenhorst Motorsport #101 die vanaf een dertiende plaats zal aanvatten.

Foto's: Arne Simons & 24h NürburgringSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 21 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons