van der Horst

24H Nürburgring: Natte derde kwalificatie is maat voor niets

Konrad Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Konrad Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Vanmiddag kregen de teams en rijders nog een kwalificatie van één uur voorgeschoteld. De laatste kans voor de mindere teams, die niet zullen deelnemen aan de "Top Qualifying" later op de dag, om zich te verzekeren van een goede startplaats viel letterlijk in het water. Al van bij de start lag de baan er nat bij, de meeste wagens gingen echter wel naar buiten daar de vochtige omstandigheden zowel vanavond als tijdens de wedstrijd eerder regel dan uitzondering zullen zijn.
Prosport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
Prosport Racing - Aston Martin Vantage AMR GT4
De regen zorgde er uiteraard voor dat er vooraan niets meer veranderde aan de stand. Franck Perera mag zich dus houder noemen van de besttijd over de drie sessies. Hij zette in de Konrad Lamborghini gisteren een 8:11.428 op de tabellen. Frédéric Vervisch en Dries Vanthoors Phoenix Audi #1 behield de vijfde plaats algemeen, terwijl Maxime Martin en co (Frikadelli Porsche #31) als 22ste werden geklasseerd.

De ProSport Aston Martin #71 van Nico Verdonck en Guido Dumarey zien we op de 55ste stek, meteen ook hun startpositie voor de wedstrijd van morgen. "De startplaats op zich is hier niet belangrijk, als we zondag maar de finish zien", aldus Verdonck.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 25 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons