van der Horst

24h Nürburgring: Na 8h: Porsche's van Manthey aan kop - Martin derde

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Na één derde wedstrijd zien we de beide gele Manthey Racing Porsche's aan kop, de bolide #911 van ondermeer Laurens Vanthoor heeft zo'n drieënhalve minuut voorsprong op de zusterwagen #912. De Aston Martin #007 van onder andere Maxime Martin rijdt momenteel als derde rond maar wordt op de hielen gezeten door een Mercedes (Black Falcon #4) en twee Audi's; de Phoenix Racing #3 met ondermeer Frédéric Vervisch en de winnaar van vorig jaar, de startnummer 1 van Land Motorsport.
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
De leidende Porsche heeft wel enkele minuten bonus maar eigenlijk ligt de wedstrijd nog volledig open met momenteel nog elf wagens in dezelfde ronde. Het grootste nieuws voor de Belgische fans was totnogtoe de zware crash van Dries Vanthoor. De jongste Vanthoor kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. Nico Verdonck zit momenteel opnieuw aan het stuur van de Lamborghini van Dörr Motorsport en komt langzaamaan de top 80 binnengereden na de problemen in de beginfase.

--- Stand na 8 uur - 24h Nürburgring 2018 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 12 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons