van der Horst

24H Spa: 7 wagens trekken zich terug – uiteindelijk 66 deelnemers

Teams arriveren te Spa
Teams arriveren te Spa
Nu de laatste rechte lijn naar de 24 uren van Spa is ingezet, is het tijd om de aanvankelijk 72 wagens sterke deelnemerslijst nogmaals te overlopen. De afgelopen dagen en weken wijzigde er nog heel wat waardoor we nu uiteindelijk nog "maar" 66 wagens zullen zien oplijnen om de start te nemen van de grootste GT-wedstrijd ter wereld. Zeven wagens hebben zich dus moeten terugtrekken, zijnde de Blancpain Racing Lamborghini #124 (Pro), de Haribo Racing Team Porsche #8 (Pro Am), de GRT Grasser Racing Lamborghini #78 (Pro Am), de twee Sainteloc Racing Audi’s (#40 & #42) en tot slot de Mtech Racing Ferrari #54 en de MRS GT Racing McLaren #76, beide uitkomend in de Gentlemen Trophy. Kwantitatief is het deelnemersaantal dus een status quo met dat van vorig jaar toen er ook 66 GT3’s afzakten naar de Ardennen, kwalitatief is er echter een sprong vooruit gemaakt waardoor we ons ongetwijfeld mogen opmaken voor felbevochten strijd voor de zege.
  • STX Motorhomes
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #14
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #14
In de Pro Cup is naast het forfait van de Blancpain Racing Lamborghini #124 het voornaamste nieuws dat Jörg Müller op de Marc VDS BMW Z4 GT3 #14 wordt vervangen door collega fabrieksrijder Dirk Müller, huidig puntenleider in de ALMS (GT). Jörg Müller kampt nog steeds met de blessures van zijn crash in de ADAC GT Masters manche te Spa begin mei. Daarnaast telt de klasse ook maar 24 in plaats van de aanvankelijk aangekondigde 28 deelnemers, wat voornamelijk te verklaren valt door enkele aanpassingen op het vlak van rijdersbezettingen. De toevoeging van Robert Renauer op de SMG Porsche #83 maakt dat deze wagen nu wordt ondergebracht in Pro Am, net zoals de SMP Racing Ferrari #71 door de verhuis van Formula Renault 3.5 kampioen Mikhail Aleshin naar de wagen #73. Het Russische SMP Racing komt nu dan ook met maar liefst vier Ferrari’s uit in Pro Am. Vermelden we ook nog kort dat ook tweevoudig FIA GT kampioen Matteo Bobbi het team vervoegt op de #70.

ROAL Motorsport - BMW Z4 GT3
ROAL Motorsport - BMW Z4 GT3
Ook bij N24-winnaar Black Falcon valt een wijziging te noteren; op de de Mercedes #19 (Pro Am) hebben de Britten Duncan Tappy en Oliver Morley plaats moeten ruimen voor het FIA GT HTP Charouz duo Sergei Afanasiev/Andreas Simonsen die Andrii Lebed en Francesco Castellaci dus zullen vervoegen. Bij ROAL Motorsport werd dan weer een volledige Italiaanse line up aangekondigd, waarbij Luca Rangoni, Michele Cerruti en Stefano Comandini de BMW Z4 GT3 van teambaas Roberto Ravaglia de sporen zullen geven.

Foto: SRO, Marc VDS & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 23 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons