van der Horst

24H Spa: 72 wagens op voorlopige deelnemerslijst

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3
De 24 uren van Spa beloven dit jaar meer dan ooit een spektakel van de bovenste plank te worden. Ter gelegenheid van de testdag werd er vandaag een voorlopige deelnemerslijst publiek gemaakt en het minste wat we kunnen zeggen, is dat we ons mogen opmaken voor een mooie strijd voor de zege met maar liefst 28 wagens die staan ingeschreven in de Pro Cup. Bovendien zien we ook dat de interesse bij de fabrikanten weer aan het toenemen is, met onder meer een versterkte aanwezigheid van Porsche. In totaal zullen er negen verschillende merken vertegenwoordigd zijn in de Ardense klassieker, verdeeld over drie klassen die een gezond evenwicht ogen aan te houden met 28, 30 en 14 wagens in respectievelijk de Pro Cup, Pro-Am Cup en de Gentlemen Trophy. Autosport.be overloopt met u kort enkel opvallende startnummers die deelnemen aan de 65e editie.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3
Titelverdediger Audi wil natuurlijk zijn zegereeks verderzetten en voegt aan zijn bestaande line-up een extra wagen toe die bovendien ook een topbemanning meekrijgt. Zoals u deze morgen reeds kon lezen is het WRT dat zich over deze wagen zal ontfermen en André Lotterer, Marcel Fässler en Matthias Ekström mag verwelkomen achter het stuur. Bij WRT maakt men zich sterk dat de integratie van een vierde Audi geen problemen mag stellen.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3-R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3-R
In het Porsche-kamp springen meteen de legendarische geel-groene kleuren van de Manthey Racing bolide in het oog. De wagen die normaal gezien hoge ogen gooit op de Nürburgring zal in Spa bestuurd worden door een waar top trio bestaande uit Marc Lieb, Richard Lietz en Patrick Pilet. Het is afwachten of Porsche zijn engagement nog verder uitbreidt door nog meer fabriekspiloten onder te brengen bij een van de reeds ingeschreven teams. Zo blijven er vooralsnog plaatsen open bij Pro GT en ProSpeed Competition dat in de Pro Cup vanzelfsprekend met Soulet/Maassen/Hennericci nog steeds een uitstekend trio in handen heeft.

Bij BMW is het voornaamste nieuws dat Marc VDS Racing een extra wagen zal inzetten voor een vooralsnog onbekende bemanning. Net als Audi zet het Beierse merk dus een extra beentje voor in een poging de zege binnen te halen. Michael Bartels en zijn troepen van Vita4One Racing zetten in deze jaargang maar een enkele wagen in voor onder meer onze landgenoot Greg Franchi.

ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Nadat Mercedes eerder op het jaar nog de 24 uren van de Nürburgring wonnen, vallen er dit jaar wat extra’s te noteren bij het merk met de ster. Black Falcon is helaas niet vertegenwoordigd in de Pro Cup, de voornaamste blikvanger is dan ook de Mercedes SLS AMG GT3 van het ROWE Racing, de Nürburgring-specialisten zetten een wagen in voor Jan Seyffarth, Lance David Arnold en Klaus Graf. Daarnaast valt ook de aanwezigheid van Bernd Schneider op de HTP-Charouz wagen en Karl Wendlinger op de Fortec bolide op te merken.

Bij McLaren zijn het de vaste waarden die de klus zullen moeten klaren, Hexis Racing en Gulf Racing (met onder meer Nico Verdonck) beschikken zonder twijfel over het nodige talent en middelen om een kans te maken. Opvallende aanvulling bij het Britse merk is de Von Ryan Racing McLaren #88 die uitkomt in de Pro Cup met als bemanning Rob Barff, Bruno Senna en ontwikkelingsrijder Chris Goodwin.

GPR AMR - Aston Martin Vantage V12 GT3
GPR AMR - Aston Martin Vantage V12 GT3
Het andere Britse merk dat een ijzer in het vuur heeft is natuurlijk Aston Martin. GPR Aston Martin Racing zal een exemplaar van de Aston Martin Vantage V12 inzetten voor kersvers Le Mans winnaar Bertrand Baguette en fabrieksrijders Darren Turner en Jamie Campbell-Walter.

Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
In het Ferrari kamp is het afwachten of de huidige kampioenschapsleiders bij Kessel Racing (Rigon/Ramos/Zampieri) het 24 uur lang zullen uithouden, aan intrinsieke snelheid ontbreekt het de Italiaanse Zwitser in ieder geval niet. Daarnaast zet ook het Russische SMP Racing nog een wagen in in de Pro Cup met een volledige Russische bemanning (Ladygin/Aleshin/Shaitar). Tot slot zetten Lamborghini en Nissan elk nog een wagen in de professionele klasse.

Deelnemerslijst per klasse


Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 3 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons