van der Horst

24H Spa: Nieuwssprokkels van op de testdag

F1 Eerste beelden uit Melbourne
Na een jaar onderbreking werd de testdag voor de 24H of Spa dit jaar terug ingevoerd. Het weer viel echter tegen, het regende bijna gans de dag wat natuurlijk niet toeliet dat er snelle tijden werden neergezet. Na de testdag vonden wij Audi, Ferrari en Mercedes terug in de top 10 en deze merken zullen ook bij de etmaalrace vooraan te vinden zijn tezamen met BMW, maar het Marc VDS Racing team dat het Duitse merk officieel vertegenwoordigt, was afwezig op de testdag.
 • LTF
 • Ook de afwezigheid van Franse teams viel op, Geen Hexis Racing of ART of Sofrev-ASP. De verklaring was echter eenvoudig, dit weekend vindt op Val de Vienne een manche van het GT Tour kampioenschap plaats, geen enkel team kon zich dus een omweg langs Francorchamps permitteren. Ook de aangekondigde Lamborghini’s daagden niet op en dit ten gevolge van het fatale ongeluk dat zich vorig weekend voordeed in de Blancpain Lamborghini Super Trofeo.
   
 • Op Marc VDS Racing na waren alle Belgische teams uit de BES wel aanwezig. In de stand van WRT stonden dus vier auto’s, alhoewel de #160 ingeschreven stond onder het team Audi AG. De wagen, die op de testdag enkel door André Lotterer bestuurd werd, zal echter door de Belgian Audi Club Team WRT ingezet worden bij de 24 uren, dan zal de auto die nu in een grijs/rood kleurenschema gespoten was, ook zijn definitieve kleuren krijgen. Op de Audi #2 van onder meer Ekström viel op de flanken van de R8 de prominente aanwezigheid van Red Bull op als sponsor op.
   
 • F1 Eerste beelden uit Melbourne
  Bij Prospeed  was een van de Porsche’s in maagdelijk wit gespoten en voor deze wagen werden nog geen rijders bekend gemaakt voor de wedstrijd, op de testdag zagen wij wel Nick Tandy en Marco Mapelli het stuur nemen van de wagen. Boutsen Ginion had één McLaren meegebracht en David Dermont nam de taak op zich om de wagen rond het circuit te sturen.
   
 • Eén Aston Martin Vantage bij GPR alhoewel het team met twee wagens naar de wedstrijd komt. Verschillende rijders deelden dan ook het stuur van de enige aanwezige wagen. Deelt Baguette het stuur van de eerste Vantage met enkele officiële Aston Martin rijders dan wordt de tweede bolide bemand door Bert Redant, Michael Schmetz, Pierre Grivegnée en Sarah Bovy.
   
 • 24H Spa: De testdag in beeld gebracht
  Vita4One had één wagen meegenomen en deze werd tevens ook gebruikt om de rijders van het Team India die volgend weekend  in Zandvoort uitkomen in de FIA GT Series de gelegenheid te geven om ervaring op te doen met de Z4. Vita4One staat voorlopig met één wagen ingeschreven op de deelnemerslijst, maar denkt er aan om mogelijk nog een tweede wagen af te vaardigen. In afwezigheid van Team Schubert dat eerder dit jaar aangekondigd werd als deelnemer bij de 24 uren, zal een extra BMW niets te veel zijn nu alle druk van het merk komt te vallen op het Marc VDS Racing team, dat wel een derde wagen inzet.
   
 • F1 Eerste beelden uit Melbourne
  Een viertal nieuwe Porsche Supercup’s nam deel aan de testdag, deze wagens zullen echter niet te zien zijn tijdens de etmaalrace, zij kwamen enkel testen in het vooruitzicht van de Supercup wedstrijd in het kader van de GP Duitsland en van België later op het seizoen.
   
 • Stéphane Ratel was niet present voor de persvoorstelling, het hoofd van SRO was al op het circuit van Zandvoort waar hij de FIA GT Series meeting van volgend weekend voorstelde.

Foto's van deze testdag kan u terugvinden in het desbetreffende fotoboek.

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op woensdag 3 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
 • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons