van der Horst

24H Spa: 40 wagens verwacht op testdag

24H Spa: De testdag in beeld gebracht
Net als vorig jaar worden er voor de officiële testdag voor op de 24 uren van Spa 40 wagens verwacht, wat ongeveer overeenkomt met 2/3 van het startveld. Amper enkele dagen na de derde Blancpain Endurance Series race op het circuit van Paul Ricard trekt een groot deel van de karavaan meteen verder naar de Ardennen om er alvast de volgende manche te komen voor te bereiden, er zullen ook echter heel wat nieuwkomers present tekenen op de testdag welke nu woensdag (2 juli) doorgaat.
  • Qvick Motors
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
In de Pro Cup vallen er geen grote verrassingen te noteren en tekenen grote teams als WRT, M-Sport Bentley en HTP Motorsport op volle kracht present. Het Britse Motorbase Performance dat in het kampioenschap een wagen inzet voor Oman Racing Team, brengt een extra Aston Martin V12 Vantage mee naar Spa om de beschikbare tracktime zo optimaal mogelijk te benutten. Marc VDS Racing komt na de teleurstelling van de 24 uren van de Nürburgring warmdraaien voor hun race van de herkansing met 1 exemplaar van de BMW Z4 GT3, terwijl we het Tsjechische ISR voor het eerst in actie zien komen met een Audi R8 LMS ultra.
 
Paul Ricard: Kwalificaties en race in beeld gebracht
Opvallend is de aanwezigheid van een Von Ryan McLaren in de topklasse. Tot dusver bleef het opvallend stil rond de Britse equipe van Dave Ryan dit seizoen en dus kan men in Spa best wel eens met de grote middelen uitpakken. ART Grand Prix – een van de grote favorieten voor het kampioenschap en de 24 uren zelf – tekent helaas niet present met de beide McLarens, en bereidt zich alvast voor op de volgende manche van de ELMS op de Red Bull Ring.
 
Met 21 wagens is de Pro-Am klasse wederom de best vertegenwoordigde van het veld. Het Australische Lago Racing is de enige equipe die een Lamborghini Gallardo FL2 GT3 zal inzetten, terwijl Reiter Engineering net als in Paul Ricard uitblinkt in zijn afwezigheid. Starta 21 en Leonard Motorsport zijn dan weer twee nieuwe namen die een beroep doen op de Vantage GT3, terwijl het Zwitserse Fach Auto Tech en Wochenspiegel Team Manthey het ondervertegenwoordigde Porsche contingent komen versterken. Van Prospeed Competition nog steeds geen spoor.
 
In totaal tekenen er dus maar liefst 11 verschillende merken present voor acht uur tracktime (9-12 & 13-18), en met gratis inkom zeker een bezoek waard dus.

--- DEELNEMERSLIJST TESTDAG 24H SPA ---

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 30 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons