van der Horst

24H Spa: 60 wagens op nieuwe voorlopige deelnemerslijst

24H Spa: De start in beeld gebracht
Aan de vooravond van de testdag voor de 24 uren van Spa werd er een nieuwe voorlopige deelnemerslijst vrijgegeven voor de grootste race van het land. Het totale aantal mag dan wel van 63 naar 60 gezakt zijn, alle wagens op de lijst betaalden intussen effectief hun inschrijvingsgeld. Grote wijzigingen vallen er niet te noteren, en de Pro Cup telt dan ook nog steeds 18 deelnemers.
  • Hamofa Performance
--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST 24H SPA (pdf) ---

HTP Motorsport brengt naast de twee vaste wagens die heel het kampioenschap afwerken, een derde Mercedes SLS AMG GT3 aan de start voor Maxi Buhk, winnaar van vorig jaar. Ook Von Ryan vervoegt de Pro Cup met een McLaren, vooralsnog zonder bemanning, maar zeker een bolide om rekening mee te houden. Black Falcon promoveert tot slot ook zijn tweede Mercedes naar de topklasse, ook deze moet het vooralsnog zonder een bevestigde bemanning stellen.

Beechdean Motorsport zakt dan weer naar de Pro-Am Cup, terwijl Reiter Engineering (Lamborghini) en het Chinese Brothers Racing Team (Audi) van de lijst verdwenen zijn. De Tjechische ISR Pro Cup Audi kreeg alvast twee namen mee, met Filipe Salaquarda en Hubert Haupt.

Een nieuwe naam is Duqueine Racing, dat zowel een Ferrari in de Pro-Am Cup als de Gentlemen Trophy inzet. Ook Leonard Motorsport tekent zoals verwacht present met een Aston Martin voor ondermeer Pedro Lamy. Terwijl ook Russian Bears/SMP Racing met een Ferrari uitkomt in de Pro-Am Cup en ook SOFREV ASP een extra Italiaanse GT inzet. 

Er vallen ook echter wat afwezigheden te noteren; United Autosport (Audi), AF Racing International (Lamborghini), Speedlover (Porsche), en Brussels Racing AMR. Al wordt er her en der natuurlijk nog de laatste hand gelegd aan een mogelijke deelname. Op het lage aantal Belgen aan de start komen we later nog uitgebreid terug.

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 2 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons