van der Horst

24H Spa: Bas Leinders laat stuur aan Lucas Luhr

Voorstelling Marc VDS Racing seizoen 2014
Voorstelling Marc VDS Racing seizoen 2014
Bas Leinders heeft de beslissing genomen om zich bij de komende 24 uren van Spa volledig te concentreren op zijn rol als teamoverste en zal dus niet het stuur nemen van de Team Marc VDS BMW Z4 #77. Leinders laat zijn plaats aan de BMW fabrieksrijder Lucas Luhr, die nu de plaats inneemt naast Markus Palttala en Dirk Werner. De tweede wagen van het Belgische team wordt bemand door Maxime Martin, Augusto Farfus en Jörg Müller.
Bas Leinders nam deze moeilijke beslissing na rijp beraad, maar hij is ervan overtuigd dat hij zijn ervaring in de etmaalrace efficiënter kan gebruiken door zich toe te leggen op de organisatie en het leiden van het team. Leinders vatte de situatie als volgt samen: “Tuurlijk was dit een ontzettend moeilijke beslissing voor mij. Een thuisrace rijden is één van de mooiste dingen die een rijder kan doen, en de Belgische fans hebben ons altijd schitterend gesteund. Maar deze beslissing heb ik voor het team genomen – we hebben een team manager nodig die zich volledig op de organisatie en leiding van het team kan toeleggen. Ik wil wel benadrukken dat dit niet het einde van mijn racecarrière is! Ik heb nog altijd heel veel zin het racen, maar nu wil ik er voor zorgen dat het BMW Sports Trophy Team Marc VDS in de 24 Uur van Francorchamps goede resultaten behaalt.”

Met Lucas Luhr haalt men bij het BMW Sports Trophy Team Marc VDS wel opnieuw een toprijder binnen, de Duitser won al drie maal de LMP1 klasse in de Amercian Le Mans Series en werd in 2011 ook nog tot kampioen gekroond in het FIA GT1 wereldkampioenschap. Hij nam ook al acht maal deel aan de 24 uren van Le Mans en was in 2005 klassewinnaar in de 24 uren van Spa.

Foto: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op dinsdag 1 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons