van der Horst

24H Spa: HTP meteen vooraan – Parente crasht zwaar

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport heeft een vliegende start genomen bij de verdediging van zijn titel in de 24 uren van Spa. Bernd Schneider noteerde in de HTP Mercedes #84 die hij dit weekend deelt met Nico Verdonck en Harold Primat een bescheiden chrono van 2:22.094, een goede twee seconden trager dan de besttijd van Nick Catsburg op de testdag. Marc VDS Racing was eveneens meteen bij de pinken met Jörg Müller die 0.356s trager afklokte in de BMW #66. Ook de derde HTP Motorsport Mercedes van de overige twee titelverdedigers van afgelopen jaar (Maxi Götz en Maxi Buhk) toonde meteen een goede vorm met de derde tijd (+0.432s).
Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
Na het debacle van vorig jaar lijkt men bij Audi de positieve Balance of Performance (BoP) wijziging optimaal benut te hebben met de WRT Audi #3 en Saintéloc Audi #26 beide in de top vijf. Frédéric Vervisch noteerde een sterke negende chrono in de Boutsen Ginion McLaren, meteen ook de beste vertegenwoordiger van het Britse merk. De overige Pro Cup McLarens kwamen nauwelijks in actie.

 
ART Grand Prix McLaren MP4-12C GT3 #98
ART Grand Prix McLaren MP4-12C GT3 #98
De sessie werd tweemaal onderbroken met rood. Andrew Danyliw crashte zijn AF Corse Ferrari 458 Italia bij het uitkomen van Fagnes halverwege de sessie, terwijl Alvaro Parente een zware klapper maakte met zijn ART Grand Prix McLaren #98 in Pouhon op twintig minuten van het einde (zie foto). De sessie werd met nog twintig minuten op de klok niet meer herstart omdat de vangrail te fel beschadigd was.

--- UITSLAG VRIJE TRAINING 24H SPA ---

Foto's: Martijn Wouters & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 24 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons