van der Horst

24H Spa: Louis-Philippe Soenen puntenleider in BRCC Gentlemen’s Championship

Jan Brunstedt
Jan Brunstedt
Volgens dezelfde filosofie als de Junior Trophy pakt Kronos Events uit met een Gentlemen’s Trophy, voorbehouden aan rijders die geboren zijn voor 24 april 1964. Naast de jury die elk weekend kiest voor de « Gentleman of the Meeting » en een Belgisch Kampioen « Gentlemen’s Trophy », op basis van de vijf beste resultaten, krijgt de winnaar, met de steun van de JRM Group, de officiële partner van Nismo in Europa, een test aangeboden in een Nissan GT-R NISMO GT3!
Na afloop van de Total 24 Hours kende de jury de Gentlemen’s Trophy toe aan Jan Brunstedt, de Zweed die achter het stuur van de Audi R8 LMS van het JB Motorsport een 3de plaats behaalde in Race 2.
“Na enkele ervaringen in de Blancpain, was ik uitermate tevreden weer te kunnen aantreden in Spa voor mijn debuut in het BRCC. Het is mij allemaal zeer goed bevallen en ik kom zeker terug voor de 600 km in september,” klonk een gelukkige Jan Brunstedt op het podium. “Voor onze tweede trip in het BRCC in september komen we met drie rijders. Ik kijk er al naar uit.!”
 
In de punten van het Gentlemen’s-Kampioenschap leidt nu Louis-Philippe Soenen, de man die de Ferrari F458 van het Soenen Racing deelt met Frédéric Vervisch. De West-Vlaming  gaat pechvogel Pierre Piron, Nicolas Vandierendonck en een verrassende Pierre Grivegnée vooraf.
BRCC Gentlemen’s Trophy Championship:

1.Louis-Philippe Soenen 64,5 points, 2. Pierre Piron 58,5 points, 3. Nicolas Vandierendonck 52,5 points, 4. Pierre Grivegnée 49 points, 5. Frank Beliën 43 points, 6. Frank and Hans Thiers 38,5 points, 7. Xavier Mezquita 35 points, 8. Eric van de Poele 30 points, 9. Thierry Verstraete 23,5 points, etc...

Kronos events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 31 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons