van der Horst

24H Spa: Marc VDS Racing #77 voorlopig snelste na eerste kwalificatiesessie

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Al vroeg in de kwalificatie zette Dirk Werner een 2:19.089 op de tabellen, een tijd die niemand nog zou verbeteren tijdens de 75 minuten durende eerste sessie. De Belgian Audi Club Team WRT Audi’s bezetten aanvankelijk de posities 2 en 3 met de wagens #3 en #1, maar de wagen met het nummer één zou nog terugzakken naar positie vijf ten voordele van de ART GP McLaren #99 en de AF Corse Ferrari #50. De sessie werd tweemaal onderbroken met een code rood, de eerste maal na de crash van één van de GT Corse by Rinaldi Ferrari’s, daarna nog eens om de Insight Racing Ferrari weg te slepen.
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
Al vroeg in de sessie zette Dirk Wener (Marc VDS Racing BMW Z4) een snelle ronde neer in 2:19.089, een chrono die  later ook niemand meer kon verbeteren. De Zilveren BMW werd aanvankelijk opgejaagd door WRT Audi’s #3 (Mies) en #1 (Vanthoor) en ook de #84 HTP Mercedes met Bernd Schneider aan het stuur reed opnieuw voorin met de vierde tijd. Verrassend was de vijfde tijd voor de Ecurie Ecosse BMW die uitkomt in de Pro Am Cup, maar al snel kwam de enige overgebleven ART GP McLaren vooraan meespelen, Kevin Estre zette met de MP4-12C de derde tijd neer op 0.159 van de tijd van Werner. De Pro GT by Almeras was dan weer de eerste wagen die de zwart-witte vlag kreeg gepresenteerd voor het niet respecteren van de witte lijnen.

De GT Corse by Rinaldi Ferrari #458 maakte halfweg de sessie kennis met de vangrail wat tot een rode vlag situatie leidde. De top drie hield stand maar op plaats vier was Pier Guidi met de AF Corse Ferrari #50 komen postvatten. Toen het licht terug op groen sprong, spurtten bijna alle wagens de baan op om alsnog een snelle ronde neer te zetten voor de duisternis inviel; tevergeefs, de meeste deelnemers konden hun chrono niet verbeteren. Een tweede onderbreking volgde al snel, nu om de gestrande Insight Racing Ferrari te bergen. Ook de Oman Racing Team Aston Martin, de Delahaye Porsche en de SMP Racing Ferrari kregen een verwittiging voor het niet respecteren van de witte lijnen. Met minder dan 10 minuten te gaan viel de Bentley #8 stil langs de baan, waar de wagen zou blijven tot na de sessie. De #77 BMW heeft dus voorlopig de beste tijd in handen voor de WRT Audi #3, de ART GP McLaren #99 en de WRT Audi #1.  De top tien werd vol gemaakt door de Saintéloc Audi R8 LMS Ultra #26, de HTP Mercedes #84, de Beechdean Aston Martin #107, Ecurie Ecosse BMW #79 en de HTP Mercedes #86.

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op donderdag 24 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons