van der Horst

24H Spa: Na 12H: Audi en BMW strijden voor de zege

Total 24h of Spa 2014
Total 24h of Spa 2014
Halverwege de wedstrijd zijn de polesittende WRT Audi #1 en de MarcVDS BMW #77 in een felle strijd verwikkeld om de leiding. Door de verschillende pitstopstrategieën nemen beide teams ieder om beurt het voortouw, op korte voet gevolgd door de WRT Audi #3 die nog in dezelfde ronde zit. Uiteindelijk was het de Audi die halverwege de 12 punten binnenhaalde voor de resterende VDS BMW.
Om 4u vanochtend, kort voor halfweg, zagen we na een lange rustige periode opnieuw de safety car op de baan verschijnen. Ditmaal was het Ahmad Al Harthy die met de #44 Aston Martin van de baan ging in Blanchimont, mogelijk was ook de #82 McLaren betrokken bij dat incident. De piloot van de Oman Racing Aston Martin werd met de ambulance afgevoerd, de Engelse bolide liep bij de crash vooral vooraan veel schade op.

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3 #66
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3 #66
Maxime Martin behoort intussen ook tot de opgevers nadat zijn #66 MarcVDS BMW tijdens de nachtelijke uren in aanvaring kwam met... een konijn. De radiator liep hierbij zoveel averij op dat de Duitse bolide de wedstrijd niet meer kon hervatten.

--- Stand 24H of Spa halfweg (pdf) ---

Foto: Vincent Wouters  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons