van der Horst

24H Spa: Na 20H: Duel tussen WRT & VDS blijft voortduren – Problemen voor Audi #2

#77 MarcVDS BMW
#77 MarcVDS BMW
De strijd tussen de Marc VDS Racing BMW #77 en de Belgian Audi Club Team WRT #1 blijft ook na 20 uren wedstrijd intens. Beide wagens malen zonder problemen hun rondjes af aan een hoog tempo en de pitstops bepalen wie er op kop rijdt. Achter de twee leiders volgen nog twee Audi’s, de WRT #3 en de Saintéloc #26. De WRT Audi #2 met de drie Le Mans winnaars, die vierde lag, kwam in contact met de Mercedes #63 waarbij de ophanging geraakt werd, de wagen staat nu al enige tijd in de pits en is uit de top 10 getuimeld. De AF Corse Ferrari’s domineren momenteel de Pro Am klasse en bezetten de zesde en zevende plaats algemeen met #52 en de #53.
#1 WRT Audi R8
#1 WRT Audi R8
Na 20 uren wedstrijd lag de Marc VDS BMW #77 met Palttala aan het stuur aan de leiding van de wedstrijd met een halve minuut voorsprong op Rast in de WRT Audi. Beide wagens houden er een hoog tempo op aan en nemen afwisselend de koppositie in naargelang het verloop van de pitstops. De BMW moet nu binnenkomen en zo zal de Audi weer op kop komen. Achter de twee koplopers houdt de Audi #3 stand op de derde plaats op één ronde van de leiders. De derde Pro Cup Audi van WRT had een a
88e109c98144142b1dd67beb8a974dced1927984.jpg
anrijding met een Black Falcon Mercedes en moest de pits opzoeken waar schade aan de ophanging werd vastgesteld. De wagen is ondertussen weer onderweg maar zakte weg naar de dertiende plaats. De Saintéloc Audi #26 kende nog geen problemen en ligt vierde voor de eerste Mercedes, het HTP Motorsport exemplaar van Buhk, Gotz en Jaafar, die al vier ronden achter liggen op de leider.

#8 M-Sport Bentley
#8 M-Sport Bentley
Terwijl de wagens in de top vier ondanks het hoge tempo ogenschijnlijk geen problemen hebben, kennen heel wat teams pech of hebben technische problemen.  Zo ging Primat rond in de busstop na een contact met een andere deelnemer, de Mercedes met onder meer onze landgenoot Nico Verdonck ligt momenteel op tiende plaats. Bij Bentley waren er problemen met een loskomende splitter op de wagen #7, maar de witte Continental is toch al opgeklommen tot de elfde positie, de wagen van
#35 Team RJN Nissan
#35 Team RJN Nissan
d’Ambrosio vinden we erug op plaats 17. Opnieuw telden we verscheidene klapbanden, onder meer op de Aston Martin #32, de Nissan #35 en de Mercedes #18. In de Pro Am klasse is de AF Corse Ferrari #53 met onder andere onze landgenoot Louis Machiels in gevecht voor de klassezege met de zusterwagen #52 en de Ecurie Ecosse BMW #79. In de Gentlemen Trophy leidt de AF Corse Ferrari #51, die 23ste algemeen geklasseerd staat.

Foto's: Arne Simons



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons