van der Horst

24H Spa: Na 6H: Wedstrijd hervat – Eerste punten uitgedeeld

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Net voor de wedstrijd het zesde uur aansneed werd de race hervat. Na een rode vlag-periode van 58 minuten ten gevolge van de zware crash tussen twee Ferrari’s waarbij vooral de toestand van Marc Mahy zorgwekkend was, bleven er nog enkele minuten over tot de eerste punten werden uitgedeeld. De wedstrijd werd hervat achter de safety car, doch men kon binnen het Audi-kamp de wagen #1 nog een positie laten opschuiven door de #2 - met rijders die niet het volledige kampioenschap afwerken – vervroegd binnen te roepen voor een pitstop. Vanthoor scoort daardoor een extra punt.
  • Prospeed Competition
Uiteindelijk was het de WRT #3 (Mies/Stippler/Nash) die als leider geklasseerd werd na 6 uren wedstrijd en daarmee de volle 12 punten binnenhaalt. De wagen kwam als een van de weinigen binnen na het zwaaien van de rode vlag, WRT profiteerde van de onderbreking om aan de wagen te werken, terwijl de rest van het veld op de grid en in de afdaling naar Pouhon oplijnde. De #3 kreeg daardoor een drive-through toebedeeld, maar verloor praktisch geen tijd door deze nog uit te voeren tijdens de safety car procedure (onreglementair, maar onbestraft).
 
24H Spa: Start van de 66e editie
De Saintéloc Audi #26 (Ortelli/Guilvert/Sandström) kwam als tweede door, voor de HTP Motorsport Mercedes van Nico Verdonck, alweer een Audi (#1) en de Marc VDS Racing BMW Z4 #77. De tweede wagen van het team uit Gosselies viel terug nadat Jörg Müller achter op een Ferrari botste in het tumult bij een van de herstarts. Ook in het Bentley kamp geen blije gezichten, met de #7 die kreeg af te rekenen met remproblemen en de #8 met problemen aan de stuurinrichting. 

--- Stand na 6 uren wedstrijd (pdf) ---

Foto's: Kevin Hinton & Martijn Wouters 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 26 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons