van der Horst

24H Spa: Nico Verdonck versterkt met fabrieksrijder en ex-winnaar Schneider

e535418348c341ccd54fc2c057e2a8c25f5ccb05.jpg
Vandaag, woensdag 25 juni, ontvouwden Nico Verdonck en zijn sponsor ALD Automotive hun plannen voor de komende 24 uren van Spa in het Mercedes Fascination Center te Sint-Lambrechts-Woluwe. De verwachtingen zijn bij beiden hoog gespannen want de Belgische piloot zal er immers uitkomen voor het team dat vorig jaar de race won, namelijk HTP Motorsport en krijgt niet minder dan Mercedes huispiloot en winnaar van vorig jaar Bernd Schneider naast zich. De derde rijder wordt de Zwitser Harold Primat, die Verdonck ook in de andere races van de Blancpain Endurance Series bijstaat. In het Fascination Center stond er naast een imposante zwarte SLS AMG ook een SLS AMG GT3 racewagen opgesteld, die voor de gelegenheid in de kleuren stond die ook de wagen van Nico Verdonck zal dragen tijdens de etmaalrace.
  • Hamofa Performance
Nico Verdonck
Nico Verdonck
Nico Verdonck kijkt uit naar de komende 24 uren van Spa, niet alleen is dit de belangrijkste GT race van het jaar die dan nog doorgaat op één  van zijn favoriete circuits, bovendien zijn de kansen op een mooi resultaat nog nooit zo groot geweest. Nico Verdonck treedt immers aan met een Mercedes SLS AMG GT3, de wagen die vorig jaar de race won en vond bovendien onderdak bij het Duitse HTP Motorsport, het team dat vorig jaar ook de winnende wagen prepareerde. Of dat nog niet volstaat wordt de ex-DTM kampioen en Mercedes testrijder Bernd Schneider de derde rijder op de wagen naast vaste rijders Verdonck en Harold Primat. Schneider won vorig jaar verscheidene 12 en 24 uren races waaronder ook de
HTP Motorsport Mercedes SLS AMG
HTP Motorsport Mercedes SLS AMG
etmaal race op Spa, toen met Maximilian Buhk en Maximilian Götz als corijders.  Het was dan ook met de nodige trots dat Nico Verdonck en trouwe sponsor ALD Automotive in het Mercedes Fascination Center het doek van de wagen afnamen. Na het officiële gedeelte van de persconferentie kreeg het opgekomen publiek nog de mogelijkheid om nader kennis te maken met de piloot en zijn wagen.


Autosport.be had een kort gesprek met Nico Verdonck.

Autosport.be: Wat is je ambitie voor deze editie van de 24 uren van Spa?

Nico Verdonck: Net als vorige jaren viseer ik niet minder dan de overwinning, maar met de Mercedes SLS liggen mijn kansen natuurlijk hoger dan bij vorige edities het geval was. Maar in feite is mijn aanpak van de race niet wezenlijk anders dan vorig jaar.

A.S.:  Vraagt de Mercedes een andere rijstijl dan de McLaren die je vorig jaar bestuurde, zijn de wagens vergelijkbaar?

eb73e2611eba0f666afeaf48e249ec0580d7c5de.jpg
N.V.:  
Het zijn beide zeer competitieve wagens maar de met de McLaren moet je werkelijk “vechten” om een goede tijd neer te zetten terwijl de Mercedes een rustiger rijstijl verrijst. Men kan zeggen dat de Mercedes meer comfortabel  is om te besturen, zo beschikken de GT3 wagens niet over airco maar de koeling in de Mercedes is een stuk beter dan in de wagens die ik voordien kende, wat dan weer extra bijdraagt tot het comfort tijdens het racen, vooral tijdens de dag wanneer de temperaturen hoog zijn.

A.S.: Zal je ook aanwezig zijn op de testdag volgende week?

N.V.: Ja, zowel ik als het HTP Motorsport Mercedes team tekenen volgende week present in Spa.

3dd1d68524d09604270318365728b86048f9871d.jpg
A.S.:
 In het begin van je carrière doorliep je verschillende formuleklasses van Formule Renault over de Formule 3 tot zelfs Formule 3000. Ambieer je nog een stuur in een formule discipline?

N.V: Neen, dat hoofdstuk is afgesloten, ik concentreer mij nu volledig op het GT racen.

A.S.: Vele formulewagens rijders waaronder ook ex-formule 1 piloten staan te dringen voor een zitje in de Formule E, het nieuwe kampioenschap voor elektrische formule bolides? Zegt dat jou iets.

722961592489ca15b49c879fec6684661a06049e.jpg
N.V.:
Ja dat kampioenschap zie ik wel zitten, ik geloof sterk in de formule, ik denk echt dat het de toekomst van de autosport voorstelt en bovendien kan men rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de FIA, niet onbelangrijk. Dus daarvoor maak ik wel een uitzondering moest de kans zich voordoen.     


Voor de 24 uren van Spa komen Nico Verdonck en zijn vaste teammaten Harold Primat en Maximilian Buhk met de Mercedes dit weekend nog in actie op het circuit van Paul Ricard waar de derde manche van de Blancpain Endurance Series plaats vindt.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op woensdag 25 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons