van der Horst

24H Spa: Reacties na de race

Vanthoor - Rast
Vanthoor - Rast
Niets dan gelukkige gezichten in de perszaal bij de rijders die op het podium eindigden, allen waren het roerend eens dat het een zware race was en aankomen was op zich al een prestatie. Verschillende piloten kwamen terug op de incidenten van zaterdagavond en drukten er op dat er maatregels moeten genomen worden om ongelukken zoals deze die wij gisteren zagen te voorkomen. Te hard pushen op koude banden lag meestal aan de basis van het controleverlies van de wagen. Hieronder enkele van de reacties.
Rene Rast (winnaar): Ik nam de laatste sint op mij en het was zeer warm in de wagen, bovendien moest ik alles geven om terug te komen op de BMW. Ik was fysiek en emotioneel uitgeput bij de aankomst. Gelukkig keken op het einde van de race de achterblijvers meer in hun spiegels dan in het begin van de race wat het dubbelen een stuk gemakkelijker maakte.  

Markus Winkelhock
Markus Winkelhock
Markus Winkelhock (winnaar)
: Dit is al mijn tweede 24 uren zege dit jaar na de etmaal race op de Nürburgring. Het was duidelijk dat het volledige “package” klopte dit jaar, goed team, goede wagen en uitstekende rijders. Iedereen leverde perfect werk af en het ganse team verdient dubbel en dik de overwinning. Ikzelf zal pas morgen goed realiseren dat wij hier gewonnen hebben.

Laurens Vanthoor (winnaar): Ik droomde wel van de overwinning en wist dat wij alles in huis hadden om die droom te realiseren. Het was een  kwestie van geen fouten te maken en dat was wat wij deden. Fysiek was het wel hard voor mij, ik was zondagmorgen een beetje ziek en voelde mij dus niet fit.

Luhr - Werner - Palttala
Luhr - Werner - Palttala
Dirk Werner (tweede):
Ik nam de laatste stint voor mijn rekening en wij gokten door de banden niet te wisselen, dat was onze enige kans om voor de Audi te eindigen. Bovendien had ik een probleem met het ABS systeem dus we wisten dat we snelheid te kort kwamen tegenover de Audi. De strategie heeft niet gewerkt maar tweede is het beste waar wij konden op hopen, ik voel een beetje ontgoocheling dat wij de zege misten maar tweede is nog altijd een prachtig resultaat. Het is ook moeilijk om het op te nemen tegen teams die gans het kampioenschap doen en dus perfect op elkaar ingespeeld zijn.

Lucas Luhr (tweede): Wij maakten veel terreinwinst gedurende de nacht, de motor draaide beter bij de lage temperaturen en tegen de morgen was het verkeer al wat minder dan vlak na de start.

Markus Palttala (tweede): Tweede worden betekent de eerste verliezer zijn, maar had je mij verleden week gezegd dat wij tweede gingen finishen dan had ik daar direct voor getekend. De pitstops verliepen perfect, de strategie was OK, dus dit resultaat is het maximum dat wij konden bereiken.

Christopher Mies (derde): Wij zochten de pits op onder de rode vlag want de wagen gaf aan dat de temperatuur van de remmen en de versnellingsbak te hoog waren. Zo kon alles gecheckt worden maar het bleek niets ernstig te zijn. Voor de rest kenden wij geen problemen gedurende de race, de wagen gedroeg zich verder uitstekend.

James Nash (derde): Het was een harde race voor mij, het is dan ook mijn eerste jaar met GT wagens. Gelukkig vond ik onderdak bij het beste team om ervaring op te doen met GT’s, zij leverden perfect werk af.

Mies - Nash - Stippler
Mies - Nash - Stippler
Frank Stippler (derde):
Op het einde van de race lagen wij twee ronden achter op de koplopers, dus wij besloten om niet te pushen en de wagen heelhuids binnen te brengen op de derde plaats. Wij maakten geen fouten en derde is een mooi resultaat, beter dan waar ik op hoopte voor de start. Ik wil deze overwinning ook opdragen aan mijn grootvader die verleden week overleed. Om te eindigen gaan mijn gedachten naar Mahy, ik wens hem een spoedig herstel toe.

Andrea Bertolini (winnaar Pro Am): Spa is altijd al een race op zich geweest en de laatste drie jaar draai ik hier telkens mee met de top, dat is ongelooflijk. De race begon nochtans slecht voor ons, wij stonden na 1 uur wedstrijd als laatste geklasseerd. De chaos die dan volgde in de eerste uren is iets dat ik nog nooit heb meegemaakt.

Hommerson - Machiels - Cioci - Bertolini
Hommerson - Machiels - Cioci - Bertolini
Louis Machiels (winnaar Pro Am):
Ik ben blij dat wij er weer staan na een jaar afwezigheid. Iedereen leverde goed werk af en wij lieten ons niet intimideren door de achtervolgers.   

Marco Cioci: (winnaar Pro AM): Gans onze race stond in het teken van het goed maken van de tijd die wij bij het begin van de race verloren. Maar wij geloofden er in en pushten gans de race hard, met het gekende resultaat als gevolg.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zondag 27 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons