van der Horst

24H Spa: Renaud Dufour (HTP): "Audi is onze grootste concurrent"

#86 HTP Motorsport Mercedes
#86 HTP Motorsport Mercedes
HTP Motorsport won vorig jaar de 24 Hours of Spa en is er dit jaar met maar liefst drie Mercedes SLS opnieuw bij. De beide Maxi's, Götz en Buhk, krijgen dit jaar versterking van Jazeman Jaafar op de #86, terwijl de net 50 geworden Bernd Schneider de #84 deelt met Harold Primat en onze landgenoot Nico Verdonck. De derde Mercedes wordt dan weer bemand door Sergei Afanasiev en onze Noorderburen Xavier Maassen en Stef Dusseldorp.
  • St. Paul
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
Technisch directeur Renaud Dufour gelooft dat een herhaling van het succes van vorig jaar zeker mogeiijk is: "We hebben iets minder concurrenten dit jaar, Ferrari zet geen top bemanning in en ook bij Porsche komt er geen fabrieksteam aan de start. Daarentegen lijkt de Bentley wel erg betrouwbaar en Audi zal erg sterk uit de hoek komen met hun nieuwe Balance of Performance, ik denk dat zij onze grootste concurrent zijn hier in Spa."
 
24H Spa: De avondkwalificaties in beeld gebracht
"We hadden wel niet de resources om op een goede manier een derde wagen te runnen, daarom dat voor deze race Fortec Motorsport ons mecaniciens en materiaal ter beschikking stelt. Ons team van ingenieurs blijft daarentegen hetzelfde. We zijn uiteindelijk met HTP één team maar het aparte is dan weer dat we één auto in een andere box staan hebben wegens verschillende sponsorbelangen tussen Lukoil en Petronas."

Stef Dusseldorp - Xavier Maassen
Stef Dusseldorp - Xavier Maassen
Een nieuwe factor is dan weer de komst van Jazeman Jaafar, de Maleisiër komt van de eenzitters en begint dit weekend in Spa aan een nieuw hoofdstuk van zijn carrière. "Het is inderdaad een risico, hij heeft quasi geen ervaring met dit soort wagens en deze omstandigheden, maar op de testdag bewees hij dat hij snel was," ging Dufour verder. "Het is ook aan ons om hem hier de kneepjes van het vak bij te brengen, dat deden we in het verleden bijvoorbeeld al met Maxi Buhk en nu ook met Lucas Wolf. Deze laatste wordt dit weekend vervangen door Xavier Maassen, hij is misschien nog wat jong voor een race als deze, al zal later dit seizoen misschien voor ons in de Sprint Series rijden. Met Xavier halen we een hoop ervaring binnen."

Foto's: Arne Simons, Vincent Wouters en Martijn Wouters 
Interview afgenomen door Vincent Wouters  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons