van der Horst

24H Spa: Shane van Gisbergen dicht bij zitje op Von Ryan McLaren

Von Ryan Racing - McLaren MP4-12C GT3
Von Ryan Racing - McLaren MP4-12C GT3
V8 Supercars ster Shane van Gisbergen zal tijdens de 24u van Spa meer dan waarschijnlijk in actie komen op de Von Ryan Racing McLaren #101. De Nieuw-Zeelander imponeerde eerder dit jaar nog in de Bathurst 12H, waar hij op een McLaren die hij deelde met Andrew Kirkaldy (managing director van het McLaren GT programma) de pannen van het dak reed (zie video). Wie zijn teamgenoten worden is nog niet geweten, maar teambaas Dave Ryan bevestigde op de testdag reeds met een zeer competitieve en complementaire line-up aan de start te komen in de Pro Cup, waar hij gelijke tred wil houden met de ART GP bolides.
Van Gisbergen is overigens niet de enige V8 Supercars rijder die in Spa aan de start verschijnt, eerder op het jaar bevestigde ook Craig Lowndes zijn aanwezigheid op een AF Corse Ferrari in de Pro-Am Cup, meer dan waarschijnlijk het exemplaar van landgenoot Steve Wyatt en Michele Rugolo.
 


Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 10 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons