van der Horst

24H Spa: SRO onthult nieuwe beker voor 90e verjaardag van de wedstrijd

2df0820860f1580d080a76f3bedfcf2c1d3adb25.jpg
Negentig jaar geleden vond de eerste editie van de 24 uren van Spa plaats en bij SRO Motorsports Group vond men dat deze verjaardag niet onopgemerkt mocht voorbijgaan. Daarom besloot men om de RACB een nieuwe beker te offreren die deze negentigste verjaardag in de kijker zet. De beker draagt de namen van alle vorige winnaars van de prestigieuze wedstrijd en elke editie zal deze lijst met winnaars worden aangevuld.
Stéphane Ratel zelve was de drijvende kracht achter het initiatief, zo licht SRO toe. De stichter van de SRO Motorsports Group wou ter gelegenheid van de negentigste verjaardag, tevens de vijftigste editie van de moderne versie van de endurance klassieker, een specifieke trofee invoeren die de rijke geschiedenis van de race benadrukt. 1924 was het jaar van de eerste editie van de 24 uren van Spa, toen nog Grand Prix de Spa genoemd, maar in die periode was ook de Art Deco zeer populair. Na een zoektocht bij verschillende antiekshops vond Ratel naar eigen zeggen een trofee die dateerde van midden de jaren '20 en dus even oud is als de wedstrijd zelve.

c099fe6ffe8cc62e16689128a26d87b6f8c7fcdd.jpg
De huidige beker zal nog steeds geschonken worden aan de winnaars van de 24 uren van Spa, maar wordt op een sokkel geplaatst die de namen draagt van alle vorige winnaars. Elke nieuwe winnaar zal zijn naam zien toegevoegd worden aan de lijst die nu al bekende namen als Mike Hawthorn, Bernd Schneider en Jacky Ickx omvat. De beker werd woensdagavond bij de rijdersbriefing, die plaatsvond na de parade naar het centrum van Spa, onthuld.

Foto's: Blanc Pain Endurance SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op donderdag 24 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons