van der Horst

24H Spa: Voorbeschouwing van de organisatoren

GT4 European Series
GT4 European Series
Na races op Misano en Zandvoort vormt het legendarische Spa-Francorchamps aankomend weekeinde het decor voor de GT4 European Series. In de Belgische Ardennen zullen naar verwachting 24 auto’s de strijd met elkaar aangaan tijdens het 24 Hours of Spa weekeinde, een van de jaarlijkse hoogtepunten van de internationale GT-racerij.
  • Dreamdrive
Het circuit van Spa-Francorchamps is met een afstand van zeven kilometer direct ook het langste circuit op de kalender van de GT4 European Series. De deelnemende teams en coureurs gaan het op het beroemde en beruchte circuit in de Ardennen niet makkelijk krijgen, temeer omdat de weersomstandigheden op Spa-Francorchamps van het ene op het andere moment kunnen veranderen en daarmee het wedstrijdverloop volledig kunnen beïnvloeden.

Tijdens het vorige weekeinde in de Zandvoortse duinen was Racing Team Holland by Ekris Motorsport met hun BMW M3 GT4 de Porsche 911 GT4 van PROsport Performance in beide races te snel af. Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende gaan daardoor als leiders in het kampioenschap naar België, met 20 punten voorsprong op het duo Jörg Viebahn en Bertus Sanders. Met de Porsche verwachten Viebahn en Sanders in ieder geval de strijd met de BMW’s aan te kunnen gaan en hoopt het duo weer op de bovenste trede van het podium te kunnen komen. Rob Severs en Liesette Braams (BMW M3 GT4) verdedigen op Spa-Francorchamps de leiding in het GT4 Am klassement.

Op Spa-Francorchamps zullen naast de reguliere deelnemers ook een aantal nieuwe teams hun opwachting maken in de GT4 European Series. Het Zweedse Ricknaes Motorsport heeft een Porsche 911 GT4 ingeschreven voor Håkan Ricknäs en Magnus Holmström en daarnaast heeft het ook uit Zweden afkomstige Primus Racing een Ginetta G50 GT4 ingeschreven voor Johan Rosen en Peter Larsen. Naast de Scandinavische deelnemers is er ook een extra inschrijving van Optimum Motorsport. Het Britse team zal het nieuwste model Ginetta, de G55 GT4, inzetten voor Lee Mowle.

De deelnemers van het GT4 European Series rijden op Spa-Francorchamps opnieuw samen met de Italiaanse Ginetta’s. Vooralsnog staan 12 Ginetta’s ingeschreven voor de wedstrijd op Spa, waaronder die van de winnaar van de eerste race van het seizoen op Misano: Manuel Lasagni. De door Nova Race geprepareerde bolides zullen het de andere GT4 teams ook in België zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Bovendien verschijnt, net als op Zandvoort, ook het Belgian Racing Car Championship aan de start, waardoor alle ingrediënten voor wederom een boeiend weekeinde vol actie aanwezig zijn.

Donderdag a.s. om 14:20 staat een vrije training voor de GT4 European Series op het programma, gevolgd door de kwalificatie op vrijdagochtend om 11:40 en de eerste race op vrijdagmiddag om 15:40. De tweede en laatste GT4 European Series race zal zaterdagochtend om 12:40 van start gaan, een kleine vier uur voor de 24 Uur van Spa-Francorchamps.

GT4 European Series press  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons