van der Horst

24H Spa: Marc VDS blijft snelste in de namiddag

#45 MarcVDS BMW Z4 GT3
#45 MarcVDS BMW Z4 GT3
De namiddagsessie van de testdag voor de 24 Hours of Spa verliep iets rustiger dan vanochtend, toen maar liefst zes rode vlaggen de test serieus verstoorden. Vanmiddag konden de teams enkele uren ononderbroken rijden, alvorens ook naar het einde van de dag toe enkele keren de rode vlag diende bovengehaald te worden.
  • Hamofa Performance
#63 GRT Lamborghini Huracan GT3
#63 GRT Lamborghini Huracan GT3
Klassementsgewijs veranderde er niet veel, Maxime Martin benaderde in de #45 Marc VDS BMW de tijd van zijn teamgenoot Augusto Farfus van vanochtend tot op slechts enkele honderdsten van een seconde. De leidende BMW werd niet meer van de eerste plaats gestoten, al kwam de #63 Lamborghini nog terug tot op slechts 0.1s. De tweede BMW van Marc VDS met nummer 46 nestelde zich dan weer mooi op de derde plaats deze namiddag. Audi hield zich gedeisd en viel terug uit de top vijf. 

#73 MRS GT Racing Nissan GT-R Nismo GT3
#73 MRS GT Racing Nissan GT-R Nismo GT3
Maxime Soulet eindigde als 14e in de #8 Bentley, één plaats voor de #1 WRT Audi van ondermeer Laurens Vanthoor. De #75 ISR Audi van Frédéric Vervisch tikte als 25e aan, terwijl de winnaar van Paul Ricard, de #23 RJN Nissan met onder andere Wolfgang Reip, pas als 31e werd geklasseerd. Het werd uiteindelijk een erg competitieve dag in de Belgische Ardennen, liefst 34 van de 54 wagens die we op baan zagen bleven binnen de twee seconden van de besttijd, terwijl vijf wagens geen tijd lieten noteren.

--- Uitslag Namiddagsessie Testdag 24 Hours of Spa 2015 (PDF) ---
--- Gecombineerde Uitslag 24 Hours of Spa 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons